Dr. Cihan Avaroğlu Avucunun içi kadar mama yeter
HABERİ PAYLAŞ

Avucunun içi kadar mama yeter

Haberin Devamı

6 ay boyunca sadece anne sütü, daha sonra anne sütüyle birlikte tamamlayıcı beslenme ile 1 yaşına gelen bebeğiniz artık yürüyor. Bir ebeveyn olarak çocuğunuzun beslenmesine önem veriyorsunuz. Ama kafanız karışık. Çocuklar için sağlıklı beslenmede ilk kural: İyi bir rol model olmanız.

İLK YILLAR ETKİLİ

Çocuğun ilk yıllardaki beslenme alışkınlıkları, sonraki yaşamını etkiler. Bu yüzden iyi ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak önemli. Çocuğunuz, sizin yediğiniz gibi katı gıdaları yemeye başladığında sevinecek, sevdiğiniz gıdaları yemediğinde ise üzüleceksiniz. Sabırla, yeni denemelerle sağlıklı beslenme modelini belirleyin. Yeter ki bulamaç ve blenderdan uzak durun.

ONA ÖRNEK OLUN

■ Çocuğa üç dengeli ana öğün, iki veya üç ara öğün veya sağlıklı atıştırmalıklar verin.

■ Her bir öğünde değişik sebze farklı protein kaynakları deneyin.

■ Sevmediği gıda için ısrarcı olmayın. Ama minik parçalar vererek denemekten de vazgeçmeyin, zamanla alışır.

■ Çocuklar açlık ve tokluklarını çok iyi ifade eder. Açlığını çabuk fark eden ebeveyn, onun doyduğunu ise kolay kabullenemez ve daha fazlasını yedirmeye uğraşır. Bir kaşık daha fazla yedireceğim diye uğraşmayın.

■ Porsiyon için ölçü vermek doğru olmasa da, kabaca bebeğinizin eli ölçünüzdür. Her bir porsiyonun eli kadar olmasının yeteceğini kabullenin.

■ Ebeveyn olarak beslenmenize dikkat ediyor, dengeli besleniyorsanız çocuğunuz için de uygundur, endişelenmeyin.

■ Öğünleri bebeğinizle birlikte yemeye gayret edin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder