Gündem Avukatına danış mağdur olma! (#avukatınadanış)

Avukatına danış mağdur olma! (#avukatınadanış)

Paylaş
Avukatına danış mağdur olma! (#avukatınadanış)

5 Nisan Dünya Avukatlar Günü'nde sosyal medyada #avukatınadanış etiketiyle bir sosyal sorumluluk kampanyası başlatan Avukat Hakları Grubu, yayınladıkları videolarla, kulaktan dolma bilgilerden kaçınılması gerektiğini ve hukuki işlemler için en doğru yolun avukatlara danışmaktan geçtiğini vurguluyor

Bilal Emin TURAN / POSTA


Avukat Hakları Grubu, '5 Nisan Dünya Avukatlar Günü' ile birlikte önemli bir kampanya başlattı. Sosyal medyada "#avukatınadanış" hashtagi (etiketi) ile başlatılan video kampanyası kapsamında her 15 günde bir yeni video yayınlayacak olan grup, bu videolar aracılığıyla kamuoyuna 'Avukatına Danış' siye seslenecek. Kampanya, insanların hukukçu olmayan kişilerden, derneklerden veya internet sitelerinden edindikleri yanlış bilgiler ile hareket etmemesi gerektiğini konu ediniyor.

DANIŞMA KÜLTÜRÜ ARTACAK


Hukuki işlemler için en doğru yolun avukatlara danışılması gerektiği üzerine kurgulanan kampanya, ülke içerisinde koruyucu avukatlık hizmetini yaygınlaştırmak ve avukatlara danışma kültürünü artırmak hedefiyle yola çıktı. Bu sayede, çeşitli hukuki işlemler vasıtası ile zaten mağdur olan kişi ve kuruluşların, yanlış kişilerden yanlış bilgiler edinerek daha fazla mağdur olmaması amaçlanıyor.