Dünya Avukatlar tecavüzcüleri savunmayı reddetti

Avukatlar tecavüzcüleri savunmayı reddetti

Paylaş
Avukatlar tecavüzcüleri savunmayı reddetti

Hindistan'da otobüste toplu tecavüz olayının yankıları sürüyor. Halk tecavüz olayından sonra ayaklanırken zanlılar için atanan avukatlar, savunma yapmayacaklarını açıkladı

Yarın ilk duruşması görülecek davada, baronun zanlılara atadığı avukatlar, mahkemede savunma yapmayacaklarını söyledi. Davanın görüleceği Saket bölgesindeki baro avukatlarından Sanjay Kumar, aralarından hiçbir avukatın tecavüz zanlılarını savunmayacağını, bunun insanlık onuruna karşı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Dün de, 23 yaşındaki genç bir kadına toplu tecavüz ederek ölümüne sebep oldukları için cinayetle suçlanan 6 zanlıdan 1’nin 18 yaş altında olduğu iddia edilmişti.

Polis, 18 yaşından küçük olduğu iddia edilen zanlıya kemik testi yaparak durumun doğrulandığını ve 6 zanlıdan 5’nin cinayetten yargılanacağını duyurmuştu.

Yeni Delhi’de 16 Aralık’ta bindiği otobüste 6 kişinin tecavüzüne uğrayan ve ağır yaralanan 23 yaşındaki genç kadın, tedavi için götürüldüğü Singapur’da cumartesi günü hayatını kaybetmişti.

Genç kadının hayatını kaybetmesi üzerine, olayın zanlılarına yöneltilen suçlamalara cinayet de eklenmiş ve zanlıların ölüm cezasıyla karşı karşıya olduğu bildirilmişti. Genç kadının ölümü, ülkenin birçok kentinde çeşitli protestolara neden olmuş ve idam talepleri seslendirilmişti. Öte yandan genç kadının ölümünün ardından başta Hindistan ordusu olmak üzere birçok kurum ve kuruluş geleneksel yılbaşı etkinliklerini iptal ettiğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

Düğün hazırlıkları yaptığı öğrenilen ve ismi açıklanmayan tıp öğrencisi genç kadın, ülkesinde ve uluslararası kamuoyunda "India’s Daughter" (Hindistan’ın Kızı) ismiyle anılıyor.

AA