Gündem Avukatlardan Adliye'de oturma eylemi

Avukatlardan Adliye'de oturma eylemi

Paylaş
Avukatlardan Adliye'de oturma eylemi

Meclis'teki 'İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı protesto eden bir grup avukat, İstanbul Adalet Sarayı içinde pankart açıp oturma eylemi yaptı

Kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen yasa tasarısını protesto eden Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi bir grup avukat, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

ÖHD İstanbul Şube Başkanı Avukat Sinan Zincir açıklamanın ardından oturma eylemi yapacaklarını söyledi. Avukat Zincir, "Bugün burada İstanbul barosu avukatları olarak, ÖHD’liler olarak, demokrat avukatlar olarak, Güvenlik yasa tasarısına karşı basın açıklaması yapmak için bir araya geldik. Açıklamanın ardından akşam 17:00’ye kadar adliyenin içerisinde özgürlük ve demokrasi için adalet nöbeti tutacağız. Tasarı meclise geldiği gün adliyede sokakta bu yasaya geçit vermeyeceğiz. Ve yine bu adliyenin önünde nöbette olacağız" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Avukat Meral Danış Beştaş ise, "Güvenlik paketinin gündemden çıkarılması için var gücümüzle itirazımızı, sözümüzü söyleyeceğiz" dedi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan avukat Züleyha Gülüm, tasarının görüşüleceği salı günü Türkiye’deki tüm adliyelerde eylem yapacaklarını kaydetti. Avukat Ercan Kanar da yasa tasarısını onaylamadıklarını dile getirdi.


Fotoğraf: Twitter

Açıklamaların ardından grup zılgıt ve alkışlar eşliğinde adliye binasına girdi. Adliyenin C kapısı girişindeki Themis heykelinin altındaki merdivenlerde oturma eylemi başlatan grup açıklamada kullandıkları pankartı da önlerine serdi. Saat 17.00’ye kadar eylemlerini sürdürmek isteyen avukatlara, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Hacı Hasan Bölükbaşı eylemlerini sonlandırmaları gerektiğini, yoksa müdahale edileceği uyarısını yaptı. Başsavcıvekili Bölükbaşı ile bir süre görüşen avukatlar, eylemlerini saat 15.00’da bitirme kararı aldı.

İHA