Gündem Avukatlardan İç Güvenlik Paketi'ne karşı cübbeli yürüyüş

Avukatlardan İç Güvenlik Paketi'ne karşı cübbeli yürüyüş

Paylaş
Avukatlardan İç Güvenlik Paketi'ne karşı cübbeli yürüyüş

Özgürlükçü Demokrat Avukatlar adlı grup üyeleri, cübbelerini giyerek, İç Güvenlik Paketi'ni protesto etmek amacıyla Tünel Meydanı'ndan Taksim'e yürüdü.

Yürüyüş boyunca İstiklal Caddesi’ndeki vatandaşlara tasarının Meclis’ten geçen maddelerinin yazılı olduğu broşürleri dağıtan bazı avukatlar, protesto amacıyla yüzlerini puşilerle kapattı.

Tünel Meydanı’nda saat 18.00 sıralarında bir araya gelen Özgürlükçü Demokrat Avukatlar, üzerinde "Özgürlüklerimiz ve güvenliğimiz için polis devletine dur de! yazılı bir pankart açtı. Grup içindeki bazı avukatlar, İç Güvenlik Yasa Tasarısı içinde yer alan toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde yüzü kısmen kapatmanın suç kapsamına alınmasını protesto etmek amacıyla yüzlerini puşilerle kapattı.

Bir süre slogan atan grup üyeleri, daha sonra cübbelerini giyerek İç Güvenlik Paketi’ni protesto etmek amacıyla İstiklal Caddesi üzerinden Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. Sloganlarına yürüyüş boyunca da devam eden avukatlar, İstiklal Caddesi üzerindeki vatandaşlara, tasarının Meclis’ten geçen maddelerinin yazılı olduğu broşürleri dağıttı.

Fransız Başkonsolosluğu önüne kadar yürüyen avukatlar, burada polis engeliyle karşılaştı. Yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, avukatların Taksim Meydanı’na girmesine izin vermedi. Bunun üzerine avukatlar, Başkonsolosluk önünde basın açıklaması yaparak eylemlerine son verdi.