Spor Avustralya Açık'ta Çin istilası

Avustralya Açık'ta Çin istilası

Paylaş
Avustralya Açık'ta Çin istilası

Teniste sezonun ilk "Grand Slam" mücadelesi olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda bayanlarda iki Çinli raket yarı finale yükseldi

Avustralya’nın Melbourne kentindeki Melbourne Park kortlarında düzenlenen turnuvanın onuncu gününde, tek erkeklerde 3. çeyrek final maçında 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, 4 numaralı seribaşı Rus Nikolay Davydenko ile karşılaştı. Maçı 2-6, 6-3, 6-0 ve 7-5’lik setlerle 3-1 kazanan Federer, yarı finale çıktı.

23. kez üst üste Grand Slam turnuvalarında yarı finale çıkan Federer, "bunun tenis yaşamındaki en inanılmaz şeylerden biri olduğunu" belirtti.

FRANSIZ TSONGA YARI FİNALDE

Günün erkeklerdeki 2. çeyrek final maçında 3 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokoviç ile 10 numaralı seribaşı Fransız Jo-Wilfried Tsonga karşı karşıya geldi. Maçı 7-6, 6-7, 1-6, 6-3 ve 6-1’lik oyunlarla 3-2 kazanan Fransız Tsonga, yarı finalist oldu.

Avustralya Açık’ta Federer yarı finalde Tsonga ile karşılaşacak. Erkeklerde diğer yarı final maçı Hırvat Marin Ciliç ile İskoç Andy Murray arasında oynanacak.

İKİ ÇİNLİ YARI FİNALDE

Tek bayanlarda günün ikinci çeyrek final maçında 16 numaralı seribaşı Çinli Li Na, 6 numaralı seribaşı ABD’li Venus Williams ile mücadele etti. Li, 2-6, 7-6 ve 7-5’lik setlerle maçı 2-1 kazanarak yarı finale çıktı.

Dün yarı finale yükselen Çinli Zheng Jie de İsviçreli Justine Henin ile yarın yarı finalde karşılaşacak.

Tek bayanlarda günün ikinci çeyrek final maçında 1 numaralı seribaşı ABD’li Serena Williams ile 7 numaralı seribaşı Belaruslu Victoria Azarenka karşılaştı. İlk seti 6-4 kaybeden Serena Williams, 2. sette de oyunlarda 4-0 geriye düştü. Serena 2. seti "tiebreak"e götürmeyi başardı ve "tiebreak"de rakibine 7-4 üstünlük sağlayarak ikinci seti 7-6 kazandı.

Haberin Devamı