Yaşam Avustralya böylesine tanık olmadı

Avustralya böylesine tanık olmadı

Paylaş
Avustralya böylesine tanık olmadı

Avustralyalılar, Pazartesi günü çok nadir görülen bir doğa olayına tanık oldu. Sydney kentinin kuzeyinde bulunan New South Wales kıyılarında, bir deniz hortumu görüntülendi

Kıyıdan yakın bir noktada meydana gelen deniz hortumu, Channel 7 televizyonu tarafından helikopterden görüntülendi. Yüksekliği neredeyse 600 metreye ulaşan hortum, denizin üzerinde kolon halinde ilerlerken etkileyici bir görüntü oluşturdu.

Hortum, kıyıya yaklaştı ve bir süre sonra yok oldu. Olaya kıyıdan tanık olan Avustralyalılardan bir tanesi, “Görüntü muhteşemdi. Ama o esnada tekneyle denizde olmayı istemezdim” dedi.

Haberin Devamı

NASIL OLUŞUYOR?

Deniz hortumları, suyun bulut kümeleriyle birleşmesi sonucu ortaya çıkan sütun şeklindeki girdaplar olarak biliniyor.

Karada oluşan hortumlara kıyasla kısa bir süre sonra dağılan ve etkisini yitiren deniz hortumları, su üzerindeki hareketleri boyunca içine su çekmiyor. Oldukça nadir görülen deniz hortumları, genelde tropikal bölgelerde oluşuyor.

Deniz hortumu, Sydney’in diğer bölgelerinde şiddetli yağmur ve fırtınaların görüldüğü günlere denk geldi. Yetkililer, birçok aracın ters dönerek yolların kapanmasına neden olduğunu belirtti.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5515","5515","201106","5515-2.jpg");