Spor Avustralya'da çeyrek final heyecanı

Avustralya'da çeyrek final heyecanı

Paylaş
Avustralya'da çeyrek final heyecanı

Teniste sezonun ilk "Grand Slam" mücadelesi olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda çeyrek finalistler belli oldu.

Avustralya’nın Melbourne kentindeki Melbourne Park kortlarında yapılan turnuvanın sekizinci gününde, 1 numaralı İsviçreli Roger Federer, Avustralyalı Lleyton Hewitt’i 6-2, 6-3, 6-4’lük setlerle 3-0 yenerek çeyrek finale çıktı.

28 yaşındaki Federer, bu sonuçla Hewitt ile oynadığı üst üste 15. maçı da kazanmış oldu. Hewitt ile 25 kere oynayan Federer, 2003’teki Davis kupasından beri yenilmiyor.

Federer, çeyrek finalde bugün İspanyol Fernando Verdasco’yu 6-2, 7-5, 4-6, 6-7 ve 6-3’lük setlerle 3-2 yenen 6 numaralı seribaşı Rus Nikolay Davydenko ile karşılaşacak. Federer, Davydenko için de "son iki karşılaşmamızda beni yendi. Servisini geliştirdi. Uzun süredir üst sıralarda" dedi.

Turnuvanın 3. numaralı seribaşı Sırp Novak Djokoviç de, Polonyalı rakibi Lukasz Kubot’u 6-1, 6-2, 7-5’lik setlerle 3-0 yendi ve çeyrek finale kaldı. Djokoviç çeyrek finalde Fransız Jo-Wilfried Tsonga ile karşılaşacak.

Tsonga da bugün İspanyol Nicolas Almagro ile oynadığı maçı 6-3, 6-4, 4-6, 6-7 ve 9-7’lik setlerle kazandı ve çeyrek finale adını yazdıran isim oldu.

ERKEKLERDE ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ

Roger Federer-Nikolay Davydenko
Novak Djokovic-Jo-Wilfried Tsonga
Andy Roddick-Marin Cilic
Andy Murray-Rafael Nadal

SERENA VE VENUS ÇEYREK FİNALDE

Tek bayanlarda 1 numaralı seribaşı ABD’li Serena Williams, Avustralyalı Samantha Stosur’u 6-4 ve 6-2’lik setlerle 2-0 yenerek, çeyrek finalist oldu.

Maçtan sonraki açıklamasında, Stosur’un kendisini son karşılaşmalarında yendiğini hatırlatan Willams, servislerinde başarılı olduğunu düşündüğünü söyledi.

Serena’nın kardeşi Venus Williams da çeyrek finale çıkan bir diğer favori tenisçi oldu. İtalyan Francesca Schiavone ile karşılaşan Venus Willams, karşılaşmayı 3-6, 6-2 ve 6-1’lik setlerle 2-1 kazanarak, çeyrek finalist oldu.

Günün tek sürprizine 4 numaralı seribaşı Danimarkalı Caroline Wozniacki’yi eleyen 16 numaralı seribaşı Çinli Li Na imza attı. Geçen yıl ABD Açık’ta final oynayan Wozniacki’yi 6-4 ve 6-3’lük setlerle 2-0 yenen Li, çeyrek finale çıkan ikinci Çinli oldu.

BAYANLARDA ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ

Serena Williams-Victoria Azarenka
Li Na-Venus Williams
Justine Henin-Nadia Petrova
Jie Zheng-Maria Kirilenko

2

Haberin Devamı