Gündem Ayaklar hep sıcak!

Ayaklar hep sıcak!

Paylaş
Ayaklar hep sıcak!

Ayakkabılar için uzaktan kumandalı ısıtma pedi ürettiler

Konya Selçuk Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hakan Işık ve aynı bölümde araştırma görevlisi olan Hüseyin Harmancı, uzaktan kumanda ile çalışan ayakkabı ısıtma pedi üretti. Doç.Dr. Işık, ısıtıcı pedin, keçe gibi ayakkabının içerisine yerleştirdikten sonra uzaktan kumanda ile sıcaklığının ayarlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Sanayi Bakanlığı'nın, ‘Sanayi Tezleri Projesi’ desteğiyle projeyi hazırlayarak her türlü ayakkabıya uygun ısıtma pedi ürettiklerini belirten Doç.Dr. Hakan Işık, ayyakkabı ısıtma pedini 2 senede tamamladıklarını söyledi. Projede kullanılan malzemeleri Çin'den aldıklarını kaydeden Doç.Dr. Işık, uzaktan kumandalı ısıtma pedinin çalışma şeklini şöyle anlattı:

“Termal ayakkabı pedi, 3 kısımdan oluşuyor. Pedin topuk bölümünde ayağa göre şekil alan ve sarj olabilen batarya, orta bölümünde motor devresi, en uç bölümde ise ısıtıcı bulunuyor. Pedin kullanılması da çok basit. Isıtıcı pedi ayakkabı keçesi gibi ayakkabının içerisine yerleştirdikten sonra uzaktan kumandası ile açıp sıcaklığını ayarlıyorsunuz ve pedi 12 saat hiç kapatmadan istediğiniz sıcaklıkta kullanabiliyorsunuz. Ayakkabı ısıtma pedi 40 derece sıcaklığa kadar çıkabiliyor. Tabii ayakta mantar oluşmaması için de en fazla 37 derecede kullanılması gerekiyor.”

Haberin Devamı

Doç.Dr. Hakan Işık, ısıtma pedini dünyada ilk defa kendilerinin ürettiğini ve seri üretime geçildiği takdirde bu ürünün 10 lira ile 15 lira arasında satılabileceğini söyledi. Doç.Dr. Işık, “Bu ürünün patentini aldık. Ürünümüz kalıbıyla, devresiyle ticarileşmeye hazır. Ancak seri üretime geçemiyoruz ve kısıtlı sayıda üretibiliyoruz. Şu anda da elimizde 50 tane bulunuyor. Daha fazla üretebilmek için de sponsor bekliyoruz” diye konuştu.

Isıtma pedine özellikle soğuk iklimin yaşandığı ülkelerden büyük talep olacağını belirten Doç.Dr. Hakan Işık, ürünün uzun süre soğukta nöbet tutan asker ve polisler için oldukça uygun olduğunu, ayrıca çocuk ayakkabılarının içerisine de konulabileceğini söyledi.

İhsan YALÇIN/KONYA, (DHA)