Gündem Ayakları başında buzağı!

Ayakları başında buzağı!

Paylaş
Ayakları başında buzağı!

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ne bağlı Çoğulhan Beldesi'nde ayakları başında, iç organları dışarıda olan bir buzağı dünyaya geldi

Afşin-Elbistan A Termik Santrali'nin hemen yanındaki Çoğulhan Beldesi'nde bugün sabah dünyaya gelen buzağı görenleri hayrete düşürdü. Ayakları başında olan buzağının tüm iç organlarının da dışarıda olması şaşkınlık yarattı.

Veteriner Hekim Ferhat Fedakar tarafından sezaryenle dünyaya getirilen buzağı yaşama ihtimalinin olmaması nedeniyle iğne yapılarak uyutuldu.

Santralden yayılan baca gazının hayvanların genetiğini bozabileceğini belirten Veteriner Fedakar, "Hayvanlar bu nedenle de anormal bir şekil alabilirler. Aynı yerde 2 yıl önce de bir başka kişinin buzağısı böyle dünyaya gelmiş.

Santralden çıkan zehirli gazların neticesinde olabilecek bir şey. Hayvanın gen yapısının bozulmasına çeşitli gıdalar ve gazlar neden oluyor" dedi.

"ZARARIMI KARŞILASINLAR"

Hacıkız Savran ise ineğin normal doğum yapmaması üzerine veteriner hekim çağırdıklarını, veteriner hekimin de normal doğum yaptıramadığını belirterek, "Normal doğum olmayınca sezaryenle doğum yaptırıldı ve buzağı bu şekilde doğdu.

Görünce çok şaşırdık. Annesinin karnında bu şekilde yaşamış ve doğduğunda da canlıydı. Santralin zararlı etkisinde oluyor. Başka bir gelirim yok hayvanların sütünü satarak geçinmeye çalışıyorum. Devlet benim zararımı ödesin. İneğimin de sağlık durumu iyi değil o da yakında ölecek" diye konuştu.

Hasan GÖÇER/Kahramanmaraş (DHA)