Yaşam Ayaklarıyla hayata tutundu

Ayaklarıyla hayata tutundu

Paylaş
Ayaklarıyla hayata tutundu

Tokat'ta doğuştan iki kolu olmayan 6 yaşındaki Nisanur Yiğit, her işini ayaklarıyla yapıyor

İki çocuk sahibi Betül-Abdulvahap Yiğit çiftinin 6 yaşındaki kızı Nisanur, bu eğitim-öğretim yılında okula başladı. İki kolu olmayan Nisanur’un en büyük destekçisi annesi. Kolları olmadığı için çantasını taşıyamayan Nisanur’u, okula genellikle annesi Betül Yiğit getirip götürüyor. Küçük kızın okulda tuvalet ihtiyacı olması durumunda, sınıf öğretmeni, telefonla arayarak annesine haber veriyor.

Ayaklarını kullanarak her işini gören Nisanur, ayaklarıyla yazıyor, yemek yiyor, bilgisayarda oyun oynuyor. Sınıf arkadaşlarınca sevilen küçük kız, çalışkanlığıyla arkadaşlarının ve öğretmenin takdirini kazanıyor.

Baba Abdulvahap Yiğit, yaptığı açıklamada, eşiyle akraba olmadıklarını belirterek, kızı Nisanur’un doğuştan iki kolunun bulunmadığını söyledi.

1 ay önce ikinci kızının dünyaya geldiğini belirten Yiğit, "Küçük kızımız Nidanur, sağlam olarak dünyaya geldi. Nisanur’un iki kolunun olmadığını doğumdan önce bilmedik. Doktorlar da herhalde anlayamadılar. Kızımı bu sene okula yazdırdık. Derslerini normal bir öğrenci gibi yapabiliyor. Okulun ilk zamanları zorlandı, şimdi alıştı. Rahatlıkla derslerini yapabiliyor. Sıkıntılar çekti. Arkadaşlarıyla uyum da sağladı. Arkadaşları kızıma sevgi gösterisinde bulunuyor. Tek başına okula gidip gelemiyor. Ya annesi ya da ben götürüp getiriyorum. İkimiz de götüremezsek dayısının çocukları götürüyor" diye konuştu.

Konuşurken duygulanan Nisanur ise "Birinci sınıfa gidiyorum. Derslerimi ayaklarımla yaparken zorlanmıyorum. Okula alışıyorum" dedi.

'BİZE 1 NİSAN ŞAKASI OLDU'

Küçük kızın dayısı Mustafa Tuna da "Yeğenim doğuştan böyle. Doğana kadar bilemedik. Nisanur, 1 Nisan’da doğdu, bize 1 Nisan şakası oldu. Biz ne olacağını çok düşündük. Okulda sorunları oluyor. En büyük sorunu, tuvalet ihtiyacı. Çünkü okulların tuvaletleri engellilere göre değil. Nisanur’u doğduktan sonra görünce yıkıldık, gittik. Nisanur hareket etmeye başlayınca kendimize geldik. Bununla yaşamaya çalışacağız. İstediği her şeyi yapabiliyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AA