Ekonomi Ayakta yolcunun cezası 50 TL

Ayakta yolcunun cezası 50 TL

Paylaş
Ayakta yolcunun cezası 50 TL

Minibüs ve dolmuşlarda fazla yolcu taşıma cezasının 50 TL olmasını öngören kanun teklifi kabul edildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, minibüs ve dolmuşlarda fazla yolcu taşıma cezasının 50 TL olmasını öngören kanun teklifini kabul etti.

Haberin Devamı

Ak Parti Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın başkanlığında toplanan komisyonda, Ak Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca ve arkadaşlarının, Karayolları Trafik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşüldü.

Teklif üzerinde söz alan Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, teklifle, fazla yolcu taşıyan dolmuş ve minibüslere, yolcu başına kesilen 60 TL cezanın 15 TL'ye indirildiğini söyledi.

Dolmuş esnafının mağdur olmaması için ilgili kanunda değişiklik öngören bir önerge vereceklerini belirten Kinay, “Önergeyle, yolcu başına 60 TL ceza kesilmesi yerine, arabaya sadece 50 TL ceza kesilmesini isteyeceğiz” dedi.

"HAKSIZ BİR UYGULAMA"

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, otobüsler ayakta onlarca yolcu alırken, dolmuş ve minibüslerin 1-2 fazla yolcu aldı diye para cezasına çarptırılmasını haksız bir uygulama olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

"REFERANDUM İÇİN YAPILIYOR"

CHP İzmir Milletvekili Harun Öztürk, 25 Haziranda çıkarılan bir yasada fazla yolcu taşımanın cezasının 60 TL'ye çıkarıldığını ifade ederek, “Şimdi bir ay bile dolmadan bu cezayı düşürüyorsunuz. Bir ayda ne değişti de bu değişikliğe gidiyorsunuz? Sebebi belli, referandum. Referandumdaki 'evet'lerin sayısını artırmak için Hükümet, sinekten yağ çıkarırcasına, elinden geleni yapıyor” diye konuştu.

TESK Genel Başkanı Pendevi Palandöken de dolmuş ve minibüs esnafının 60 TL'lik ceza nedeniyle mağdur olduğunu belirterek, cezanın adil bir seviyeye çekilmesini istedi.

526 ARACA CEZA KESİLDİ

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, genel müdürlüğün görevinin, trafikte vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

“Cezalarda caydırıcılık olmalı, yoksa bir yaptırımı olmaz” diyen Karakuş, 20 bin 500 dolmuşun bulunduğu İstanbul'da, 13-19 temmuz günleri arasında 526 araca fazla yolcu taşımadan dolayı ceza kesildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Ak Parti'li milletvekilleri, minibüs ve dolmuşlarda fazla yolcu taşıma cezasının 50 TL olmasını öngören önerge verdi. Teklif, değişiklik önergesi doğrultusunda kabul edildi.

AA

Haberin Devamı