Magazin Ayberk Atilla son kez sahnede

Ayberk Atilla son kez sahnede

Paylaş
Ayberk Atilla son kez sahnede

Hayatını kaybeden usta oyuncu Ayberk Atilla için Kerem Yılmazer Sahnesi'nde tören düzenlendi. Ünlü tiyatro oyuncusu Ayberk Attila, Şakirin Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı

Son Oyunu Komik-i Şehir Naşit Bey için gün sayıyordu. Provaları bitirmiş, rolünü ezberlemişti. Oyunun ilk gösterimine günler kala hastaneye yatmak zorunda kaldı. Hasta yatağından kalkıp o ömrünü verdiği sahneye çıkıp, seyircisiyle buluşacaktı ancak olmadı. Ünlü Tiyatro Sanatçısı Ayberk Atilla önceki gün vefat etti.


HER GECE ONUNLA OYNAYACAĞIM, ALKIŞI O ALACAK



Atilla için bugün Şehir Tiyatroları Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde tören düzenlendi.Törende Ayberk Atilla'nın oyuncu arkadaşı Naşit Özcan elinde mumla sahneye geldi. Ayberk Atilla'nın hastalığı nedeniyle çıkamadığı oyuna bir günde hazırlanıp onun yerine sahneye çıktığını anlatan Özcan, " Şehir tiyatrolarına geldiğime çok sevinmişti, Ayberk Ağabey oyunun çıkmasına iki gün kala hastaneye yattı. Ben de onun bir günde rolünü çıkardım. 'Emanetin bende' dedim. 'Şubat'ta alırım emaneti' dedi. 'Tamam' dedim gelemedi. Ama olsun ben her gece kol kola onun rolünü oynacağım. Her gece benim yerime alkışı o alacak" diye konuştu.

AİLESİ GÖZYAŞI DÖKTÜ



Ayberk Atilla'nın eşi Gül Atilla ile kızı Beril Ünal tören sırasında gözyaşı döktü. Taziyeleri onlarla birlikte Ayerk Atilla'nın oğlu Berke Atilla kabul etti. 70 yaşında kanser sebebiyle yaşamını yitiren Ayberk Atilla için herkes gözyaşı döktü.


"HER GECE SEYİRCİYİ SELAMLAYACAKSIN"



Törende sahneye çıkan isimlerden biri de Ayberk Atilla'nın uzun yıllardır sahne aldığı Şehir Tiyatrolarının Genel Sanat Yönetmeni Suha Uygur'du. Uygur, " Çok özel melek kalpli bir insanı kaybettik"dedi. Komik-i Şehir Naşit Bey oyununun perdesini her gece Ayberk Atilla için açacağını söyleyip, " Oyun oynandığı her akşam bizlerle beraber olacaksın, o çok sevdiğin seyirciyi selamlayacaksın"diye konuştu.Atilla Ayberk'in en yakın arkadaşı oyuncu Sinan Bengier güçlükle konuştu.Bengier," Sahnede yüzlerce oyuncuyla oynadım. Elektrğimin bu kadar tuttuğu bir oyuncu gelir mi bilmiyorum" dedi.

"İNSAN ABİDESİYDİ"



Atilla Ayberk'in bir diğer oyuncu arkadaşı Dilek Türker de hüzünlü bir konuşma yaptı. " Şaka gibi geliyor, inanamıyorum"diyen Türker, "Bizi karanlıklar içinde ışıklı bir dünyaya sokardı.Bir büyücü gibiydi. İyi kalpli bir büyücü. Onu çok özleyeceğiz. O hoyratlıklara karşı koyan bir insan abidesiydi" şeklinde konuştu.

SAYGI GEÇİŞİ YAPILDI



Törende sanatçı için saygı duruşunda bulunuldu. Rol aldığı dizi ve filmlerden görüntüler sahneye yansıtıldı. Son olarak Ayberk Atilla'nın sanatçı arkadaşları tabutun başında nöbet tuttu. Törene katılanlar da saygı geçişi yaptı.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI



Attila için Şakirin Camii'nde cenaze namazı kılındı. Öğle namazının ardından kılınan cenazede, 80'ler dizisinde birlikte çalıştığı oyuncu ve yapımcılar en önde saf tuttu. Birol Güven ve Şoray Uzun Attila'yı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Ayberk Attila ile birçok projede bir arada çalıştıkları söyleyen Tolga Çevik de cenazeye katılan isimler arasındaydı. Çevik," Çok sevdiğim bir ağabeyimdi. Dünya beyefendisi bir insanı kaybettik. İstanbul beyefendilerinin yavaş yavaş aramızdan ayrıldığı bir dönem maalesef"diye konuştu.

İÇMEYEN BİR İNSANI KAYBETTİK



Ayberk Attila'nın en yakın arkadaşlarından oyuncu Sinan Bengier de kafama estiği zaman 'çayı koydum atla gel' dediği bir adamı kaybettiğini söyledi. Bengier Attila için, " Beraber her şeye güldüğümüz adamı kaybettim. Herkes bizi içkici biliyor. İçmeyen bir adamı kaybettik. Çok şeyi paylaştığım bir insandı. Allah rahmet eylesin"dedi.

ALTAN ERKEKLİ: BİZİ GÜZELE YÖNLENDİREN BİR AĞABEYİMİZDİ



Ayberk Attila ile 300'ün üzerinde oyunda aynı sahneye paylaştıklarını söyleyen Altan Erkekli de Attila'yı, " Bu toprakların yetiştirdiği çok sevgi dolu, narin, yetenekli, kimseyi kırmayan sevgili bir ağabey, pozitif duygularıyla bizleri güzele yönlendiren bir ağabeyimizdi" diye tarif etti.


KARACAAHMET MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ



70 yaşında vefat eden Ayberk Attila cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.


SON RÖPORTAJINI POSTA.COM.TR'YE VERMİŞTİ



Televizyon ve tiyatro dünyasının sevilen ismi, usta oyuncu Ayberk Atilla, 12 Ocak Perşembe günü Posta.com.tr'ye hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Mesane kanserine yakalandığını belirten ünlü oyuncu, "Sadece mesane kanseri değil etrafa yayılmaya hevesli bir kanser. Doğal olarak kan değerlerim düşüyor. Patoloji neticesi geldi, kanserin türü de böylelikle belli oldu" demişti

Haberin Devamı