Ekonomi Ayda 3 liraya internet

Ayda 3 liraya internet

Paylaş
Ayda 3 liraya internet

Türk Telekom, 'Her Eve İnternet' kampanyası ile günlük internet kullanımı uygulamasını başlattı

Kullandığın gün kadar öde

Haberin Devamı

İletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, interneti her eve sunmayı amaçlayan, günlük kullanım uygulaması başlattı. ‘Her Eve İnternet’ kampanyası kapsamında ev telefonu kullanıcıları, ayda 3 lira abonelik ücreti ödeyecek.

İnternet kullanılmak istendiğinde söz konusu fiyat telefon faturasına yansıtılacak. Yani kullanıcı internete bağlandığı, gün başına ödeme yapacak.

Limit aşımında 1 lira

Telekom İletişim Başkanı Erem Demircan, amaçlarının interneti ev telefonu kadar yaygınlaştırmak olduğunu belirtti. Demircan “Kullanım sabah 03.00 ile ertesi sabah 03.00 arasında fiyatlanacak.

1 megabit (Mbps) yükleme, 256 kilobit (kbps) indirme hızı olacak. 500 megabayta (mb) kadar internet erişimi satın alınabilecek. Limit aşımında her 500 megabayt için 1 lira ücret ödenecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Amaç 10 milyon hane

Hizmetten yararlanmak isteyenlerin tek seferlik 26 lira aktivasyon ücreti ödeyeceğini aktaran Erem Demircan, özellikle evinde internet kullanmayan kişileri düzenli kullanıcı durumuna getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Demircan “Uygulamadan ADSL kullananlar da faydalanabilecek. Ev telefonu kullanan 16 milyon hane var, 6 milyonu ADSL kullanıyor. Biz 10 milyon haneyi hedefliyoruz” dedi.

En ucuz dördüncü ülke

Demircan, geçen yıl başlattıkları 8 megabit hızdaki tarifenin 2.8 milyon kullanıcıya ulaştığını belirtti. Türkiye’de internet kullanımının iyi seviyelerde olduğunu ancak bunu yeterli görmediklerini ifade eden Demircan şöyle konuştu: “Türkiye’de 6.5 milyon internet abonesi var. Abonelerin yüzde 78’i 4-32 Mbps’lik hızı tercih etti. Türkiye, Avrupa’da da en ucuz internet kullanan 4’üncü ülke.”