Ekonomi Ayda 70-80 liraya sağlığınız güvencede

Ayda 70-80 liraya sağlığınız güvencede

Paylaş
Ayda 70-80 liraya sağlığınız güvencede

Sigortalıların, SGK’nın geçerli olduğu özel hastanelerden aldıkları sağlık hizmetlerinde fark ücreti ödememelerini sağlayan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası fiyatları ile dikkat çekiyor. Ayda 70-80 TL’ye özel hastanelerden hiçbir ücret ödemeden sağlık hizmeti almak mümkün

SGK’lısınız, özel hastanelerin sağlık hizmetlerinden yararlanmak istiyorsunuz, fakat fark da ödemek istemiyorsunuz. İşte bu noktada devreye Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) giriyor. 2013 yılında hayatımıza giren Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’na olan ilgi her geçen gün artıyor. 2014 yılında 108 bin 395 kişinin satın aldığı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda bu sayı 2017 yılında 676 bin 124’e ulaştı. Bunun en büyük sebebi ise Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın özel sağlık sigortalarına göre oldukça uygun fiyatla satılması oldu. Bugün ayda 70-80 TL ödeyerek Tamamlayıcı Sağlık Sigortası satın almak mümkün.

SİGORTA ŞİRKETLERİ POTANSİYELİ GÖRDÜ


Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tamamen özel sigorta şirketleri tarafından sunulan bir özel sağlık sigortası ürünü. Bugün 20’nin üzerinde sigorta şirketi bu ürünü satıyor. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın sağladığı teminatlar, birçok sigorta şirketine göre değişiyor. TSS, ayakta tedavi veya ayakta+yatarak diye ikiye ayrılıyor. Doktor muayeneleri, cerrahi ve dahili yatışlar, fiziki tedavi giderleri hep bu kapsam içinde hizmet veriliyor. Ayrıca, 18 yaşın altındaki kişiler tek başlarına sigortalanamazken, üst sınır ise 55-70 arasında oynuyor.

MAVİ YAKALILAR HEDEFİMİZ


Tamamlayıcı sağlık sigortasında sektörde büyük bir potansiyel olduğuna dikkat çeken Sigorta ve Reasürans Brokerleri Derneği (SBRD) eski Başkanı Mehmet Genç, Tamamlayıcı Sağlık’ın diğer sağlık sigortası ürünlerine göre daha hesaplı olduğuna dikkat çekiyor. “Türkiye’de 8 milyon civarındaki ‘mavi yakalı çalışan’ tamamlayıcı sağlık sigortasının hedefi olmalı” diyen Genç, aylık 3 bin-4 bin TL geliri olan bir mavi yakalı çalışanın bireysel olarak ayda 70-80 TL gibi primlerle söz konusu sigortayı satın alabileceğini söylüyor. Genç ayrıca, bireylerin dışında kurumlarında çalışanları için söz konusu sigortayı yıllık 500 TL’nin de altında (birey başına) bu sigortayı yaptırabileceğine dikkat çekiyor.

TAMAMLAYICI SAĞLIK NASIL İŞLİYOR?


Uygulamayı bir örnek vererek açıklamakta yarar var. Diyelim ki bir özel hastaneye gittiniz. Muayene ve çeşitli tahliller için 1000 TL ödeyeceksiniz. Ancak devlet bu harcamanın sadece 400 TL’sini karşılıyor. O zaman cepten 600 TL çıkacak. Ama bir tamamlayıcı sağlıksigortası yaptırılmışsa, o zaman özelhastane harcamaların 400 TL’sini Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacak, 600 TL’sini ise ilgili sigorta şirketinden isteyecek. Bu durumda hastanın cebinden hiç para çıkmamış olacak.

Haberin Devamı