Erkut Can Aydın Boysan'la bir pazar
HABERİ PAYLAŞ

Aydın Boysan'la bir pazar

Haberin Devamı

İki usta daha göçtü 10 gün önce. Aydın Boysan, 97 yaşından fazla yaşadı. Münir Özkul ise, 93 yıl ders verdi, güldürdü ama son yıllarında ağlattı da. İkisinin ortak tarafı ise insan kalabilmeyi bilmeleriydi. Öyle de kalacaklar. Özkul’la tanışmadım. Boysan ağabeyimdi. Özkul, basında hakkı olan alanı buldu ama Boysan, bana göre öksüz kaldı. Hiç olmazsa gazetemde açığı kapatmak için sizi onunla güldürmek istiyorum.

Hızır gelip de, bir kez daha ömrümün bir bölümünü yaşama fırsatını verse, ben ilk yılları seçerim. Patlak ayakkabılarım, yarı aç midem, üşüten giysilerimle Cumhuriyet’in ilk yıllarını. Çünkü saygın bir ülkenin onurlu vatandaşlarıydık” demişti bir gece Aydın Boysan. Çiçek Pasajı’nın içme adabının olduğu yıllarda simgesi olan Entelektüel Cavit’in yerinde. Cavit ilkokul mezunuydu ama, Aydın Ağabey’le bir araya gelince, kahkahalar diğer mekanlardan da duyulurdu. Biz de, devr-i saadette, sinema, tiyatro sonrası mutlaka uğradığımız pasajda şayet rastlarsak, bu muhabbetin paydaşı olurduk.

Aydın Boysanla bir pazar
Aralıksız her gün rakı içerim. Hâlâ sığırla samanı ithal ederken, “Yerli uçak yapacağız” diyecek kafayı bulamadım. Ne içtiklerini söyleseler bari.

★ ★ ★

Hadi gelin Aydın Boysan’ı analım. Bugün adı, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile yaşayan Mazhar Osman, defalarca tedavi ettiği Neyzen Tevfik’i koltuğunun altında bir büyük şişe rakıyla yakalar.

-Bu ne Neyzen..
-Rakı doktor..
-Çabuk dök onu..
-Dökemem, yarısı İbrahim Çallı’nın..
-O zaman yarısını dök..
-Olmaz, üst tarafı onun.

Nurlar içinde uyu Aydın Ağabey.

EMREDERSİNİZ SPONSORLARI

Dört büyükler ara transferde gedik kapatmak için kara kara düşünürken, ligin ilk yarı liderinin böyle bir endişesi yok. Evet, Türk futbolunun şirin gösterilmeye çalışılan kabadayı futbolculara sahip Başakşehir takımı lider ama, futbol ülkelerinde ilk kez 2 bin kişiye oynayan bir lider.

Aydın Boysanla bir pazar

Adebayor ve Lichy’den sonra şimdi de çook büyük maliyetli bir Arda. İktidar ve damat değirmenine açılan bir su yolu var kesin de, acaba kimlerin bahçesinden geçiyor. ‘Emredersiniz’ sponsorları kimler acaba? Mutlaka var bir üst akıl. Hem de en üstte. Eğrisi doğrusuna getirilip, hele bir de şampiyon olurlarsa, Katarlı dostları bekleriz stadlarımıza.

HADİ İNŞALLAH

Kara, hava harp okulları ile astsubay okulundan 560 öğrenci 18 aydır tutuklu ve adalet bekliyor. Bu genç fidanların aileleri de perişan. “Geciken adalet, adalet değildir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, nihayet geçen hafta bu öğrenciler için, “Araştırın, mağduriyetleri giderilsin” talimatı verdi. Savunma Bakanı da, “Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi. Gösterin Sayın Bakan. Gösterin ki, bu okullara seçilerek alınan bu gençler, ülkenin en çok ihtiyacı olduğu dönemde heba olmasın.

Aydın Boysanla bir pazar

İTİRAF KUYRUĞU

“Ben Fetö’cüyüm” diyerek teslim olan, sonra da serbest bırakılan yüzbaşı, öyle bir yol açtı ki, itirafçı-ihbarcı kuyruğu uzadıkça uzuyor. Neredeyse intizamı sağlayabilmek için barikatlar arasından geçecekler.

Bunlar dışarıdakiler. İçeridekiler de başlarsa, bir müjde gibi verilen 50 cezaevi yapımı boşa yatırım olacak. Boş kalacak hücreler. Kalsın tamam da, söylenen eğer doğruysa, cemaat okuluna pide götürdüğü için tutuklanan motokurye ne olacak? O da mı “Ben Fetö’cüyüm” diyecek?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder