Yaşam Aydın’da halk plajları halka paralı hale geldi

Aydın’da halk plajları halka paralı hale geldi

Paylaş
Aydın’da halk plajları halka paralı hale geldi

Türkiye’nin en sıcak illeri arasında yer alan, yüzlerce kilometre denize kıyısı bulunan Aydın’da halk plajları halka paralı hale getirildi. Denize girmeye gelenler, Maliye Bakanlığı ve Kaymakamlık'tan izin aldıklarını söyleyen kişilerin sabah sahile yerleştirdiği şemsiye ve şezlonglara para vermek zorunda kaldı

Aydın'da halk plajlarının bulunduğu bölgede, kendilerinin 'yetkili' olduğunu belirten kişiler sabah erkenden deniz kenarına boydan boya şezlong ve şemsiyeleri yerleştirip bekliyor. Deniz kenarına gelen kişiler denizin hemen bitişinde bulunan şezlong ve şemsiyeler nedeniyle ya arka taraflara gitmek zorunda bırakılıyor ya da denizin kıyısında oturup çocuklarını oynatmaya kalkarsa "Bulunduğunuz bölge kiralık" uyarısı ile karşılaşıyor.

'BAKANLIK VE KAYMAKAM'IN İZNİYLE' DİYORLAR


Birçok kişi şemsiye başı istenilen 20 TL ücreti ödemek zorunda kalırken, parayı alanlar ise soru sormak isteyenlere "Maliye Bakanlığı, Yerel Yönetimler ve Kaymakam’ın izni" ile bu parayı topladıklarını söylüyor.


'ÜZERİNE GÖLGE DÜŞEN PARAYI ÖDÜYOR'


Hafta sonu Aydın’ın çeşitli yerlerinden ve diğer illerden Didim Uslu Sitesi önünde bulunan halk plajına serinlemeye gelenler, uygulamaya tepki gösterdi. Deniz kenarını boydan boya kimse gelmeden işgal eden uyanıklar, sabahın erken saatlerinde diktikleri şemsiyelerin gölgesi ulaşan vatandaşlardan 20 TL para talep ediyor. Parayı ödemek zorunda kalan vatandaşlar durumun çok incitici olduğunu belirterek "Vatandaş talep ederse şemsiye ve şezlong verilip parası alınsa hiçbir şey yok. Önce tüm sahili kapatıp ardından halka ait olan bölgenin halka kiraya verilmesi çok üzücü ve incitici bir durum. Bu olay genel ve yerel yönetimin adı kullanılarak yapılması daha da kötü. Yetkililerin bu sorunu çözmesini bekliyoruz" diyerek halk plajlarının halka paralı hale getirilmesini tepki gösterdiler.

İbrahim KILINÇ / AYDIN - İHA

Haberin Devamı