Gündem Aydın Doğan 30 yılını anlattı

Aydın Doğan 30 yılını anlattı

Paylaş
Aydın Doğan 30 yılını anlattı

Aydın Doğan yayıncılık hayatıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Türkiye’de gazete sahipliği veya yayıncılığın gerçek meslek haline gelmesi umudunu dile getirerek, "Türk medyasının en önemli sorunlarından bir tanesi, yayıncıların yayıncılığı birinci işleri kabul etmemesidir" dedi.

Haberin Devamı

Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Kültür Sarayı’nda düzenlediği "Aydınlarla Yüzyüze Söyleşileri" toplantısında konuşan Doğan, yayıncılık mesleğine 30 yıl önce Milliyet gazetesini alarak başladığını, holdinglerinin bir çok alanda faaliyet gösterdiğini, ancak işi sorulduğunda "gazete sahibi" olduğunu söylemekten gurur duyduğunu ifade etti. Türkiye’de "gazete sahibi" unvanını çok uzun süredir elinde bulunduran 2-3 kişiden biri olduğunu kaydeden Doğan, zor bir iş olan gazeteciliğin dikkat ve hata yapmamayı gerektirdiğini anlattı.

Gazetecilerin haberlerine kendi siyasi görüşlerini ve dünyaya bakışlarını katmamaları, haberin objektif ve tarafsız olması gerektiğini vurgulayan Doğan, haberi okuyucuya doğru ve tarafsız verenlerin itibar ve inandırıcılığının arttığını söyledi. Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "En zor gazetecilik tarafsız olmaktır. Taraf olmak daha kolaydır. Ben taraf olanları suçlamak için bunu söylemiyorum, gazetecilikte ’yandaş’ diyorlar. Yandaş da olabilir bu da gayet doğaldır. Dünyanın her tarafında hem hükümet yanlısı hem de iktidar karşıtı gazeteler var. Ama bir de bağımsız gazeteler var." Gazete sahipliği ile ilgili görüşlerini de dile getiren Doğan, "Gönül arzu eder ki bizde gazete sahipliği veya yayıncılık gerçek meslek haline gelsin. Türk medyasının en önemli sorunlarından bir tanesi, yayıncıların yayıncılığı birinci işleri kabul etmemesidir" dedi.

Haberin Devamı

VERGİ CEZALARI

Doğan, konuşmasının ardından "Size kesilen vergi cezası sorunu ne oldu?" sorusu üzerine, "Bize yazılan vergi cezalarının hukuki, teknik ve ahlaki hiç bir doğru tarafı yoktur. Ama denetim elamanlarının keyfi kararlarıyla yazılmış şeylerdir. Yargıya intikal etmiştir. 4 tane davamız var, 1’incisinin davasına girdik ve kazandık. Diğerlerinin henüz günleri belli değil" diye konuştu. Aydın Doğan, köşe yazarı Emin Çölaşan’ın Hürriyet gazetesinden ayrılmasıyla ilgili bir soruya karşılık da, "Çölaşan’ın gazeteden uzaklaştırılmasının birkaç nedeni bulunduğunu" söyledi. Doğan, "Ayrılmasındaki en önemli nedenlerden bir tanesi, Emin son zamanlarda ’Ben tanrı yazarım, ben dokunulmazım, bana kimse dokunamaz’ diyordu, onun için gitmiştir, özeti budur" ifadesini kullandı. Taraf olmadığını, hiç kimsenin karşısında bulunmadığını, elinden geldiğince yayıncılığını devam ettirmeye çalıştığını kaydeden Doğan, "Ne iktidara karşıyım, ne iktidarın yanındayım. Ama benim yayınlarım, yayıncılığım eğer iktidarın karşıtı olarak algılanıyorsa ve iktidarın yandaşı olarak algılanıyorsa ona birşey diyemem. Elimden geldiğince adil, tarafsız, bağımsız olmaya gayret ediyorum. Buna da devam edeceğim" diye konuştu.

Haberin Devamı