Yaşam Aydın Doğan Ödülü 'sinema'ya

Aydın Doğan Ödülü 'sinema'ya

Paylaş
Aydın Doğan Ödülü 'sinema'ya

Aydın Doğan Vakfı'nın Aydın Doğan Ödülü, bu yıl sinema alanında verilecek

Doğan Ailesi ve Doğan Grubu şirketlerinin sosyal sorumluluk çalışmalarını gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş olan Aydın Doğan Vakfı, bu yılki ‘Aydın Doğan Ödülü'nün sinema alanında verileceğini açıklandı.

Aydın Doğan Vakfı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'deki kültür, sanat, edebiyat ve bilim alanlarında yaratıcıları yüreklendirmek ve çalışmalarını ödüllendirmek amacıyla kurucusu Aydın Doğan adına bir ödül tesis ettiği hatırlatıldı.

HER YIL FARKLI DALLARDA

Aydın Doğan Ödülü, her yıl farklı dallarda bir kişiye veriliyor. Ödül verilecek alanlar Vakıf Yönetim Kurulu tarafından titizlikle belirlenirken, seçici kurulların söz konusu alanın en yetkin ve kararlarında tarafsızlığa özen gösteren kişilerden oluşması sağlanıyor. Bugüne kadar Roman, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Görsel Sanatlar, Şiir, Tarih, Klasik Batı Müziği, Arkeoloji, Türk Halk Müziği, Kent Mimarisi - Kent Dokusu, Resim, Moda Tasarımı, Heykel ve Tiyatro alanlarında ödüller verildi. Vakıf Yönetim Kurulu, Türk sinemasında kaydedilen yaşanan olumlu gelişmeleri göz önüne alarak, bu yıl ödülünün sinema alanında verilmesini kararlaştırdı. Yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Ödülün amacı, Türk Sinemasının bugüne ulaşmasında katkısı olan bir kişiyi ödüllendirmektir. Ödül; T.C. vatandaşı olan, 35 yaşını doldurmuş, Türk Sinemasına değişik alanlarda katkıda bulunmuş bir kişiye verilecektir. Seçici Kurul yaptığı değerlendirmede sanatçının Türk Sinemasındaki konumunu, yaptığı katkıları, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda yaratmış olduğu etkiyi ve birikimi değerlendirecektir. Bu yılki Seçiciler Kurulu; Tarık Akan, Mithat Alam, Tevfik Başer, Atilla Dorsay, Doğan Hızlan Prof.Dr. Oğuz Onaran, Murat Özer, Prof.Dr. Sami Şekeroğlu ve Azize Tan’dan oluşmaktadır.”

Haberin Devamı

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE AYDIN DOĞAN ÖDÜLLERİ

* 1997 Aydın Doğan Ödülü: Roman- Adalet Ağaoğlu
* 1998 Aydın Doğan Ödülü: Soysal ve Beşeri Bilimler- Prof. Dr. Doğan Kuban ve Prof. Dr. Emre Kongar
* 1999 Aydın Doğan Ödülü: Görsel Sanatlar- Ara Güler
* 2000 Aydın Doğan Ödülü: Şiir- Melih Cevdet Anday
* 2001 Aydın Doğan Ödülü: Tarih- İlber Ortaylı
* 2002 Aydın Doğan Ödülü: Klasik Batı Müziği- Ankara Devlet Konservatuarı
* 2003 Aydın Doğan Ödülü: Arkeoloji- Ord.Prof.Dr. Sedat Alp ve Prof.Dr. Altan Çilingiroğlu
* 2004 Aydın Doğan Ödülü: Türk Halk Müziği- Yücel Paşmakçı
* 2005 Aydın Doğan Ödülü: Kent Mimarisi, Kent Dokusu- İzmir Konak Meydanı Düzenlemesi ve Kastamonu Tarihi Kent Dokusu İyileştirme Projeleri
* 2006 Aydın Doğan Ödülü: Resim- Adnan Varınca
* 2007 Aydın Doğan Ödülü: Moda Tasarımı- Özlem Süer ve Ümit Ünal
* 2008 Aydın Doğan Ödülü: Heykel- Seyhun Topuz
* 2009 Aydın Doğan Ödülü: Tiyatro- Genco Erkal

İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı