Gündem Aydın'da 4.9'luk deprem

Aydın'da 4.9'luk deprem

Paylaş
Aydın'da 4.9'luk deprem

Aydın'da 4.9'luk deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, bugün saat 08.02´de meydana gelen 4.9 büyüklüğünde, orta şiddetteki depremin merkez üssünü önce Aydın´ın Kuyucak İlçesi´ne bağlı Horsunlu Beldesi olarak açıkladı. Ardından merkez üssü Aydın´ın Buharkent ilçesi olarak düzeltildi.

Haberin Devamı

İKİNCİ DEPREM OLDU

Merkez üssü Buharkent olan ilk depremin ardından yine aynı yerde saat 08.11´de 3.2 büyüklüğünde hafif şiddette bir deprem daha oldu. Aydın, Denizli ve Manisa´nın yakın ilçelerinde de hissedilen sarsıntılar vatandaşları tedirgin etti. Aydın'da panik nedeniyle balkondan atlayan bir kişi yaralandı.

25 KASIM´DA DA SALLANDI

Geçen 25 Kasım´da da öğle saatlerinde, merkez üssü yine Buharkent olan 4.5 büyüklüğünde orta şiddette deprem meydana gelmişti. Ardından daha küçük depremler olmuştu.

DENİZLİ´DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Buharkent´te meydana gelen depremin en çok hissedildiği il Denizli oldu. Deprem kuşağında bulunan Denizli´nin merkezindeki vatandaşlar korku ve panik halinde evlerinden dışarı fırladı. Çocuklarının durumunu merak edenlerin de hemen okullara koştuğu görüldü. Saltak Caddesi´nde bir apartmanın yıkılan bacası park etmiş bir otomobilin üzerine devrildi. Bazı duvarlarda küçük çaplı hasarlar meydana geldi. Vatandaşlar, depremin merkez üssünün Aydın olduğunu öğrenince evlerine döndü. Deprem sırasında korkup balkondan atlayınca yaralanın bir kişi ise Denizli Servergazi Devlet Hastanesi´nde tedaviye alındı, durumunun iyi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Denizli Valisi Yavuz Erkmen; Denizli'de 4 okulun okul idarecilerinin kararı ile öğrencilerin deprem nedeniyle psikolojik durumları dikkate alınarak tatil edildiğini açıkladı.

DENİZLİ LİSESİ'NDE C BLOKTA HASAR VAR

Aydın'ın Buharkent ilçesi merkezli depreminden en çok etkilenen Denizli'de bazı binalarda küçük çaplı hasarlar meydana gelirken, özellikle Denizli Lisesi C Bloğu'nun duvar ve zemininde çatlaklar oluştu. 4.9 büyüklüğündeki depremden Denizli Lisesi'nin eğitime kapalı olan C Bloğu etkilendi. Durumu değerlendiren okul yönetimi, bazı ailelerin gelerek çocuklarını aldığını, bazı öğrencilerin de deprem nedeniyle evlerine gittiklerini ve bu öğrencilerin yok sayılacağını belirtti.

Denizli İl Halk Kütüphanesi ve Valilik binalarında da sıva dökülmeleri olduğu kaydedildi. Sevindik Camii'nin minaresinin üzerindeki ay-yıldız da park halindeki bir otomobilin üzerine düştü.

Haberin Devamı

Denizli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Depremde, ilçe ve köylerde yapılan araştırmalarda ve aldığımız duyumlarda can kaybı olmadığı, ancak bazı binalarda sıva çatlağı, bazı işyerlerinde cam kırılması ve kiremetlerin düşmesi gibi hasarların meydana geldiği anlaşılmaktadır. Ayrıca, daha sonra 3.2, 3.1, 3.3 büyüklüğündeki artçı sarsıntılar da Denizli'de hafif şekilde hissedilmiştir" denildi.

HORSUNLU VE BUHARKENT´TE SORUN YOK

İlk başta depremin merkez üssü olarak açıklanan Horsunlu´nun Belediye Başkanı Mehmet Çömden (AKP), ``Herhangi bir sıkıntı yok. Şu anda beldeyi dolaşıyoruz. Bize ulaşan mal ve can kaybı yok. Belde civarındaki köy muhtarlarıyla da görüştük. Onlar da can ve mal kaybı olmadığını bildirdi'' dedi. Horsunlu´nun bağlı olduğu Kuyucak İlçesi Jandarma Komutanlığı yetkilileri de ilçede herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını belirtti. Buharkent Belediye Başkanı MHP´li Kadri Ölçenoğlu da kendilerine bildirilen herhangi bir zarar ziyan olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

DHA