Gündem Aydın'da içkili restorana polis baskını

Aydın'da içkili restorana polis baskını

Paylaş
Aydın'da içkili restorana polis baskını

Ankara'da 'çocukların olduğu masada içki içiliyor' diye yapılan polis baskını tartışılırken benzer bir uygulamanın Aydın'da da yapıldığı ortaya çıktı

Aydın'da da polisin benzer bir uygulama yaptığının ortaya çıkmasının ardından Aydın Valiliği yazılı bir açıklama yaptı. Bir alışveriş merkezindeki işyeriyle ilgili ihbarın değerlendirildiğine dikkat çekilen Aydın Valiliği'nin yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“24.10.2010 günü saat 18.50 sıralarında 155 Polis İmdat hattını arayan bir bayanın, ‘... Alışveriş Merkezi içerisinde bulunan restoran içerisinde, bütün masalarda ufak yaşta çocuklar bulunuyor ve her masada da çocukların yanında alkol alıyorlar.

Bunları ekip göndererek denetler misiniz? diye ihbarda bulunması üzerine; aynı tarih ve saatte, bahse konu ihbarın değerlendirilmesi için haber merkezi, Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekibi olay yerine sevk etmiştir.

Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekibimiz yukarıda belirtilen alışveriş merkezi içerisinde bulunan işyerine intikal ettiğinde yapılan kontrol sonucunda; işyeri içerisinde, aileleri ile birlikte, yaşları küçük (1997-1997-1999 doğumlu) üç erkek çocuğun bulunduğu tespit edilmiştir.

Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekip, ilgili mevzuatın amir hükümleri çerçevesinde tespit etmiş olduğu durum hakkında tutanak tanzim ederek, 28.10.2010 günü Ruhsat İşlemler Şube Müdürlüğüne gereği yapılmak üzere elden teslim etmiştir. Tutanak, Ruhsat İşlemler Şube Müdürlüğü'nün 04.11.2010 tarih ve 25388 sayılı yazısı ile Aydın Belediye Başkanlığı'na gönderilmiştir.

Alınan cevabi yazıda (08.12.2010 tarih ve 4707-23476 sayılı), işyerine 2 bin TL cezai işlem uygulandığı bildirilmiştir.” Açıklamada, ‘fişleme’ yorumlarına tepki gösterilirken,

“İki ay önce meydana gelen, bir ihbarın değerlendirilmesi ve tamamen yürürlükteki mevzuatın uygulanmasından ibaret olan bir konunun kamuoyuna yanlış aksettirilmesi ve asılsız ‘fişleme’ yorumları yapılması iyi niyetle bağdaşmamakta ve halkımızın huzur ve güvenliği için, mevsim ve iklim şartlarını gözetmeden, gece gündüz kesintisiz hizmet veren Polis Teşkilatımızı haksız ve mesnetsiz olarak yıpratmaktadır” denildi.

Aydın Barosu Başkanı avukat Sümer Germen'in uygulamaya tepki gösterirken atıfta bulunduğu ‘İçkili Yerlere Verilecek İzinlerde Göz Önünde Bulundurulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik’in Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlükten kaldırıldığı da belirtildi.

AYNI İŞYERİNE DAHA ÖNCE DE CEZA KESİLMİŞ

Bu arada, Aydın Belediyesi yetkilileri ise cezanın Polis Vazife ve Selahiyetleri Kanunu gereğince kendilerine ulaştırılan tutanak ve belgeler ışığında kesildiğini bildirdi. Daha önce de aynı şikayet nedeniyle sözkonusu işyerine 1000 TL ceza kesildiği ifade edildi.