Spor 'Aydınlar aday olamaz'

'Aydınlar aday olamaz'

Paylaş
'Aydınlar aday olamaz'

Fenerbahçe camiasının renkli isimlerinden Ferruh Manav, bir kez daha Mehmet Ali Aydınlar'ın başkanlığa aday olamayacağı iddiasında bulundu

Manav buna gerekçe olarak Aydınlar’ın son yöneticilik döneminde ibra edilmemesini gösterdi. İşte Ferruh Manav’ın iddiaları: “Ali Şen’in başkanlığı bıraktığı, Aziz Yıldırım’ın tek oyla başkan seçildiği kongrede, eski yönetim ibra edildi. Ancak ben, tek başıma muhalefet şerhi koydurdum ve bunu tutanaklara da geçirttim. Daha sonra mahkemeye verdim. Konu Yargıtay’a gitti. Oradan ibranın reddi kararı çıktı. Yani ben, haklı bulundum. Mehmet Ali Aydınlar, o yönetimde muhasip üyeydi. Dolayısıyla mahkeme kararıyla ibra edilmedi. İbra edilmeyen bir kişi de aday olamaz.” Manav’ın, o günden bu yana geçen süreçte bu kararı hiçbir şekilde gündeme getirmediği ve kulübe de bildirmediği belirlendi.

ŞEN: ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN

Ferruh Manav’ın iddiasına Yüksek Divan Kurulu Başkanı ile eski Başkan Ali Şen karşı çıktı. Böyle birşey olacağına ihtimal vermediğini ifade eden Günay, “Üzerinden 15 yıl geçmiş. Bu kararı hiçbir şekilde tebliğ etmemiş, kulüpte kayıtlara geçirmemiş. Dolayısıyla Manav’a katılmak mümkün değil. O dönem yönetimde bulunan Vefa Küçük, iki kez Aziz Yıldırım’a karşı başkan adayı oldu. Nihat Özdemir ile Ünal Uzun yıllarca yöneticilik yaptı. O zaman niye böyle birşey çıkmadı. Ne olacak şimdi? Geriye doğru yaptırım mı olacak” derken, Ali Şen, “Böyle bir şeyi ilk kez duyuyorum. Hiç hatırlamıyorum bile ibraya itiraz olduğunu, mahkemeye gittiğini, Yargıtay’dan karar çıktığını. Ben, Ferruh Manav gibi düşünmüyorum. Bu, Mehmet Ali Aydınlar’ın önünü kesmek için düşünülmüş birşey olabilir. Üstünden 15 yıl geçtikten sonra ortaya çıkıyorsa, benim aklıma o gelir” açıklamasını yaptı.

Yalçın Türk/Fanatik

Haberin Devamı