Gündem Aydınlı efeler Rekorlar Kitabı'nda

Aydınlı efeler Rekorlar Kitabı'nda

Paylaş
Aydınlı efeler Rekorlar Kitabı'nda

Aydın'da yöresel kıyafetler giyen 525 kişi aynı anda zeybek oynayarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Forum Aydın Alışveriş Merkezi tarafından ‘Guinness Dünya Rekorları, yeni kahramanlarını arıyor’ sloganıyla başlatılan rekor denemesi ilgi topladı. Forum Aydın Zeytin Meydanı'nda toplanan üzerlerinde yöresel kıyafetler bulunan 525 kişi, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için zeybek oynadı.

Aydın merkez ve ilçelerindeki ilköğretim ve ortaöğretim okullarının yanı sıra halk eğitim merkezlerinden gelen zeybekler, Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı'nın gözetiminde ve davul- zurna eşliğinde aynı anda oynayarak rekor denemesi yaptı.

'REKOR BAŞARIYLA KIRILMIŞTIR'

5 dakika süren oyun ardınan gözler Temsilci Şeyda Subaşı’ya çevrildi. Forum Aydın'ı dolduran yüzlerce kişi, Subaşı’nın “Rekor başarıyla kırılmıştır. Zeybek oyununda dünya rekoru Aydın'ındır” anonsuyla büyük coşku yaşadı. En yüksek katılımlı denemelerde alt sınırın 250 kişi olduğunu vurgulayan Subaşı, “Aydın efeleri bu rakamı 2 katına çıkararak büyük bir başarı elde etti. 525 kişi aynı figürleri sergileyerek, dünya rekoru kırmayı başardı. Bu kategoride bir Guinness dünya rekorunu Türkiye'ye ve Aydın'a kazandırdığımız için çok mutluyum” dedi.

Hazırlanan rekor belgesi, Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi ve Hakemi Şeyda Subaşı tarafından, Forum Aydın Müdür Yardımcısı Haluk Türkel’e verildi.

Hüsnü ALTINDİŞ- Önder YILDIRIMCAN - DHA

Haberin Devamı