Gündem Ayılar 3 buzağıyı parçaladı

Ayılar 3 buzağıyı parçaladı

Paylaş
Ayılar 3 buzağıyı parçaladı

Ayılar 3 buzağıyı parçaladı

Karabük’ün Tandır Köyü’nde aç kalan ayılar, sürüdeki buzağılara saldırdı. Muhtar Ali Kartal’a ait 3 buzağı telef oldu. Köylüler koruma altındaki ayıları öldürmenin cezasının 18 bin TL olması nedeniyle çaresiz kaldıklarını belirterek, canlarını kurtarmak için kuru sıkı tabanca kullandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Tandır Köyü’nün muhtarı Ali Kartal, dün akşam saatlerinde ahıra dönen hayvanların eksik olduğunu görünce hayvanların otladığı Fındıklı Deresi mevkiine gitti. Ali Kartal ayıların parçaladığı 3 buzağının leşleriyle karşılaştı. Ayıların koruma altından çıkarılarak öldürülmesi gerektiğini savunan muhtar Ali Kartal şöyle dedi:

“Son günlerde ayılar köye inerek hayvanları telef ediyor. Bu ayıları vursak 18 bin lira cezası var. Bizim hayvanlarımızın hiç mi değeri yok? Geçen sene ayılar 2 tane dana, bir tane eşek yedi. Biz gerekli yerlere müracaatımızı yaptık. Çevre ve Orman Müdürlüğü’nden gelip rapor tuttular. Ayıları vurmamamızı istediler.”

KÖYLERE KADAR İNİYORLAR

Hayvanları otlatmaya çıkartamaz hale geldiklerini anlatan Muhtar Ali Kartal tepkisini şöyle dile getirdi:

Haberin Devamı

“Hayvanlarımızı artık köyün kıyılarına çıkaramıyoruz. Ahırlarda beslemek zorunda kalıyoruz. Havalar çok sıcak ve yem çok pahalı. Ayrıca ayılar bahçelerimize giriyor. Her sene bu ayılar 3- 4 hayvanımızı yerse, devletten bir yardım alamazsak, bir şey yapamazsak, hayvancılığı bırakacağız. 5 bin lira zararım var. Akşam hava karardıktan sonra dışarı çıkmaya korkuyoruz. Köye 500 metre kadar gelen ayılar köylüler için de tehlike oluşturuyor. Ayıların kaçması için kuru sıkı tabanca ile havaya 1- 2 el ateş ederek kendimizi korumaya çalışıyoruz. Yetkililerin bir an önce bu sorunumuza çözüm bulmasını istiyoruz.”

Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, (DHA)