Yaşam Ay'ın karanlık yüzü keşfedilecek!

Ay'ın karanlık yüzü keşfedilecek!

Paylaş
Ay'ın karanlık yüzü keşfedilecek!

Amerikalı bilimadamları, Ay'ın karanlık yüzünün keşfi için, Ay'ın yörüngesine insanlı bir uzay aracı göndermeyi planlıyor

Amerikan uzay ve havacılık şirketi Lockheed Martin mühendisleri, Apollo seyahatlerinden beri Ay’a ilk kez gönderilecek insanlı uzay aracındaki astronotların, yörüngede iken Dünya’nın uydusunun bilinmeyen tarafını incelemesini amaçlıyorlar.

Haberin Devamı

Şirket yetkilileri, uzay aracından kontrol edilecek robotların, Güneş Sistemi’nin en eski kraterlerinden biri olan Ay’ın güney kutbundaki Aitken bölgesini keşfetmesini ve buradan numune toplamasını öngörüyorlar.

Bunun gelecekte Mars’a yapılacak seyahat için de bir deneme niteliği taşıyacağını düşünen bilimadamları, "L2-Farside Mission" adı verilen projenin, Lockheed Martin şirketinin geliştirmekte olduğu ve astronotlar ile uzay sondalarını birlikte taşıyabilen Orion uzay kapsülüyle hayata geçirilebileceğini belirtiyorlar.

NASA’nın onay vermesi durumunda, projenin, Mars’a yolculukta kilit bir sorun olan uzay radyasyonuna karşı astronotların vücudunun nasıl yanıt vereceğini görmek açısından da önem taşıdığı düşünülüyor.

Haberin Devamı

NASA için Orion uzay aracını geliştiren şirket, bu uzay kapsülünün insansız deneme uçuşunun 2013’te yapılmasını planlıyor.
Ay’ın uzak yanı sürekli bize "sırtını dönmüş olduğu" için, en fazla beşte birini görebiliyoruz.