Gündem Ayine gelecekler sınırda bekletiliyor

Ayine gelecekler sınırda bekletiliyor

Paylaş
Ayine gelecekler sınırda bekletiliyor

Ayasofya'da ayin yapma talebi ile Türkiye'ye gelecek grup, İpsala Sınır Kapısı'nda bekleyişlerini sürdürüyor

Dün akşamdan itibaren ulusal ajans ve gazetelerden 10 muhabir, İpsala Sınır Kapısı’na gelerek Yunanistan’ın Dedeağaç kentinden İstanbul’a hareket ederek Ayasofya’da ayin yapacağını duyuran yaklaşık 250 kişilik grubu beklemeye başladı.

Bekleyiş sırasında Yunanistan’dan İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan otobüslerdeki Yunanlılarla sohbet eden gazeteciler, Ayasofya’daki ayine gidip gitmediklerini sordu.

30 otobüsle gelen Yunanlı yolcular, İstanbul’a turistik geziye gittiklerini, bu gezi programında Ayasofya’nında olduğunu, ancak ayin ile alakalı olmadıklarını söyledi.

Gazeteciler, Uluslararası Ayasofya Kilise Camiası Organizasyonu’nca yapılması planlanan ve daha sonra vazgeçilen ayin ile ilgili grubun fikirlerini değiştirmesi ihtimaline karşı sınır kapısında bekliyor.

Yunan kökenli Amerikalılardan oluşan 250 kişilik grup, Ayasofya’da ayin yapmak için Yunanistan’dan Türkiye’ye gideceğini açıklamış, ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı ayine izin vermemişti.

Bunun üzerine grubun lideri ve Uluslararası Ayasofya Kilise Camiası Organizasyonu Başkanı Chris Spiru, dün gece Türkiye’ye gitmekten vazgeçtiklerini açıklamıştı.