Gündem Ayının tokadıyla dünyası karardı

Ayının tokadıyla dünyası karardı

Paylaş
Ayının tokadıyla dünyası karardı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yavrusu ölmüş bir ayı, piknik yapan gence saldırdı. Bir pençeyle uçurumdan yuvarladı

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Hamamlı Köyü'nde üç arkadaşıyla pikniğe giden 28 yaşındaki Hasan Boz, yavrusu öldürülen bir ayının saldırısına uğradı. Ayının, pençesiyle vurarak üç metrelik uçurumdan yuvarlanan Boz'un yüzüne 15 dikiş atıldı.

Haberin Devamı

Sarıkamış ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıktaki Hamamlı Köyü'nde yaşayan Hasan Boz, 24 Nisan Cumartesi günü üç arkadaşıyla birlikte pikniğe gitti. Köyün üst tarafındaki ormanlık alanın yanında piknik yapan Boz ve arkadaşları, ormanlık alanda seslerin geldiğini duydu. Bu sırada Hasan Boz, sesin geldiği yöne doğru gidince bir anda yuvadan çıkan ayının saldırısına uğradı.

ARKADAŞLARI KURTARDI

Ayının pençesiyle yüzüne vurduğu Boz, ormanın yanındaki üç metrelik uçurumdan düştü. Ayı yuvasına giderken Boz'un arkadaşları da kayalıktan inerek yanına geldi. Üç arkadaş hemen Boz'un yüzünü suyla yıkayarak telefonla köydeki minibüsü çağırdı. Baygın halde Kars Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Hasan Boz'un ellerinde ve yüzünde üç ayrı yerde pençe izi tespit edildi. Yüzüne 15 dikiş atılan Boz, Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'nde müşahede altına alındı.

Haberin Devamı

'YAVRUSU ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İÇİN KIZGINDI'

Ayının saldırısına uğrayan Hasan Boz, yuvaya doğru giderken bir anda ayının saldırısına uğradığını belirterek, "Uçurumun kenarındaki yuvaya doğru gittim. Bir anda ayı çıkıp saldırdı. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Gözümü Devlet Hastanesi'nde açtım" dedi. Boz'u hastanede ziyarete gelen piknik arkadaşı Zeki Karabulut (24) ise, ayının saldırmasıyla kaçtığını belirterek, "Yuvanın önünde ölü bir yavru vardı. Bir anda çıkıp arkadaşa saldırdı. Tek pençeyle vurarak kayalıklardan aşağıya attı. Canımızı zor kurtardık. Tekrar geleceğini düşündüm ama ayı gidip ölü yavrusunun yanında durdu. Biz de arkadaşın yüzünü yıkayıp hemen telefonla minibüsü çağırdık ve hastaneye getirdik" diye konuştu.

Mukadder YARDIMCIEL / KARS, (DHA)