Magazin Aykırı kemancı Bodrum'daydı

Aykırı kemancı Bodrum'daydı

Paylaş
Aykırı kemancı Bodrum'daydı

İlk albümü 'Violin'i henüz 12 yaşındayken yayınlayan ünlü keman sanatçısı Vanessa Mae, önceki akşam Bodrum'da müzikseverlerle buluştu

Klasik eserlere getirdiği farklı yorumlarıyla bilinen Mae, aynı zamanda ‘albümü en çok satan klasik müzik sanatçısı’ unvanına sahip.

Haberin Devamı

Singapur asıllı Büyük Britanyalı keman sanatçısı Vanessa Mae, 10’uncu D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin üçüncü gecesi olan önceki akşam Bodrum’da konser verdi. Konserde Mae’ye, Şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası eşlik etti. Kemanıyla klasik eserlere farklı yorumlar getiren sanatçı, konserde özgün düzenlemelerini de izleyicilerin beğenisine sundu. Sanat yönetmenliğini Yücel Canyaran’ın üstlendiği festivalde Mae, müzikseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Mae’nin konserini toplam 5 bin müziksever izledi. Destekçiliğini Doğuş Grubu’nun üstlendiği ve bu sene 15’inci yılını kutlayan festival, dün akşam Arjantinli tenor Jose Cura ve Mısırlı soprano Fatma Said’in verdikleri konserle kapandı.

Haberin Devamı

EN GÜZEL 50 İNSANDAN BİRİ

‘Albümü en çok satan klasik müzik sanatçısı’ unvanına sahip sıra dışı kemancı Vanessa-Mae, bunun yanı sıra People Dergisi’nce ‘Dünyanın en güzel 50 insanı’ arasında gösterildi. 6 yaşında kemanla tanışan, 10 yaşındayken Londra Filarmoni Orkestrası’nda çalmaya başlayan ünlü kemancı, ilk albümü ‘Violin’i henüz 12 yaşındayken çıkardı.