Ekonomi Aylık gelirini duyanlar kahkaha attı

Aylık gelirini duyanlar kahkaha attı

Paylaş
Aylık gelirini duyanlar kahkaha attı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsa'sına yapılan vurgun operasyonunda gözaltına alınan Mecnur Çolak'ın aylık gelirinin 2 bin lira olduğunu söylemesi salondakileri güldürdü

İstanbul Menkul Kıymetler Borsa’sında (İMKB) “keriz silkeleme” yöntemiyle 100 milyon liralık vurgun yaptıkları öne sürülen çeteye yönelik operasyonda gözaltına alınan Koska’nın ortaklarından Fazıl Dindar ifadesinde, Mecnur Çolak’ın kendisine, ”Size kağıt tavsiye edeyim kazandığınız paranın yüzde 25’ini bana verin” dediğini öne sürdü. Öte yandan sorgu sırasında Mecnur'un aylık kazancının 2 bin lira olduğunu söylemesi herkesi kahkahaya boğdu.

Haberin Devamı

Fazıl Dindar, çete elebaşılarından Mecnur Çolak’la nasıl tanıştığını ve yaşadıklarını anlattı. Koska’yı kardeşiyle birlikte yöneten Fazıl Dindar, “Geçtiğimiz ocak ayında abimden habersiz olarak 4 liradan hisse senedi satın aldım. Hisse senedini aldıktan sonra değeri yaklaşık 6 kat arttı. Bu süre içinde hisse senediyle fazla ilgilenemedim. Daha sonra hisse senedinin değeri 4 liranın altına düştü. Zarar ettim” dedi.

BU İŞLERİ İYİ BİLİRİM

Hisse senedi ile ilgili sıkıntılı bir süreç yaşadığını dile getiren Fazıl Dindar, şu bilgileri verdi: “Bir gün beni kendisini Mecnur Çolak olarak tanıtan bir kişi aradı. Buluşmak istediğini söyledi. Beşiktaş Ulus’ta görüştük. Mecnur, ’Bizim kağıttan almışsın, ben bu işleri iyi biliyorum. Size önereceğimiz senetlerden alırsanız çok para kazanabilirsiniz. Sizden kazandığınız paranın yüzde 25’ini alırım’ dedi. Çok şaşırmıştım. Beni araştırmış. Koska’nın sahiplerinden biri olduğumu tespit etmişler. Benimle bu nedenle ilgilenmişler.”

MART AYINDA GÖRÜŞTÜK

Bu görüşmeden sonra bir kez daha telefonla görüştüklerini söyleyen Fazıl Dindar, ifadesinin devamında, “Söyledikleri ve önerdekleri bazı hisse senetleri aldım. En son mart ayında görüşme oldu. Çevresindeki insanları anlatarak ne kadar itibarlı biri olduğunu anlatmak istiyordu” dedi. Polis, çetenin işadamlarından manipülasyon için para aldığı, bu parayla yapılan manipülasyondan elde edilen gelirin yüzde 75’ini kendilerine, yüzde 25’ini de parayı veren kişiye verdikleri tespit edilmişti.

BULGARİSTAN'DA MEŞHUR OLDUM

Haberin Devamı

Mecnur Çolak, emniyetteki 3. gününde sorgu odasına alındı. Sorgu öncesi polisler Mecnur Çolak’la bu odada bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında Mecnur Çolak’ın başından geçen bir olayı anlattığı belirtildi. Mecnur Çolak, “2006 yılında yine borsa konuları ile ilgili gözaltına alınmıştım. Basında 2 milyar dolar para kazandığım yazıyordu. Ben Bulgaristan göçmeniyim. Cezaevinden çıktıktan sonra Bulgaristan’a gittim. Havalimanına indikten sonra her yerde fotoğrafım çekilmeye başlandı. Ertesi günkü gazetelerde ‘Bulgaristan’nın gelirleri kadar para kazanan adam ülkemizde’ diye manşet atmışlar. Ben hiç bir zaman bu kadar para kazanmadım” dediği iddia edildi.

AYLIK GELİRİ 2 BİN LİRA

Haberin Devamı

Resmi sorguda Mecnur Çolak’a yöneltilen ilk soru aylık kazancı oldu. Mecnur, aylık kazancının 2 bin lira olduğunu söyledi. İddiaya göre bu cevap üzerine odada bir süre sessizlik oldu ve herkes kahkaha ile gülmeye başladı. Daha sonra Çolak, rahatsızlanarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastenesi’ne götürüldü. Mecnur Çolak’ın midesinden kaynaklanan bir rahatsızlık yaşadığı belirtildi. Çolak’ın tedavisinin bitmesiyle tekrar emniyete getirilerek sorgusuna devam edileceği ifade edildi.