Siyaset AYM Üsküdar seçimi için 'yetkisizlik' verdi, Özkes AİHM'e gidiyor
Paylaş
AYM Üsküdar seçimi için 'yetkisizlik' verdi, Özkes AİHM'e gidiyor

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Anayasa Mahkemesi'nin Üsküdar Belediyesi'ndeki seçim sonuçlarına ilişkin başvurusuna, "konu bakımından yetkisizlik" kararı verdiğini belirterek, "İç hukuk yolları tükenmiş olduğundan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağım" dedi

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl belediye seçimlerinde Üsküdar Belediye Başkan adayı olduğunu anımsatarak, "kazandığı bu seçimin hile yoluyla elinden alındığını" iddia etti.

Bununla ilgili YSK'den sonuç alamayınca Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu ve neredeyse bir yıl sonra mahkemeden, "Mahkemenin genel seçimlerdeki hak ihlallerine bakmaya yetkili ama yerel seçimlerdeki hak ihlallerine bakmaya yetkili olmadığı" yönünde cevap geldiğini ifade etti.

'İNSANIN HAKKINI ÜLKESİNDE ELDE EDEMEMESİ ÜLKEMİZİN AYIBIDIR'

Mahkemenin "konu bakımından yetkisizlik" kararı verdiğini belirten Özkes, "Bu ülkede hakkımı teslim edecek bir hukuk müessesesi maalesef kalmamıştır. Bu nedenle iç hukuk yolları tükenmiş olduğundan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuracağım. İnsanın hakkını ülkesinde elde edemeyip AİHM'de araması ülkemizin ayıbıdır" diye konuştu.

Özkes, gazetecilerin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç il Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmayı hatırlatması üzerine, şunları söyledi:

'ARINÇ, HAK İLE BATIL ARASINDA GELGİTLER YAŞIYOR'

"Sayın Bülent Arınç'ta üzeri küllenmiş hakikat parıltıları var. Bülent Arınç, hak ile batıl arasında, adaletle zulüm arasında gelgitler yaşıyor. Allah korkusunun emareleri var kendisinde ama onun biraz daha bariz hale gelmesi lazım. Daha dirayetli, daha özgül ağırlığına yakışır bir duruş sergilemesi lazım. Gelgitlerin ortasında kalmamalı diye düşünüyorum."

Haberin Devamı