Siyaset Ayna'dan Eker'e: Katil, münafık!
Paylaş
Ayna'dan Eker'e: Katil, münafık!

BDP'li Ayna, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'i sert bir dille eleştirdi

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, Tarım ve Köyişleri Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker’i sert bir dille eleştirdi

Eker’in, BDP’yi eşkiyalıkla suçladığını ileri süren Ayna, “Boykotun adı tehditmiş, senin yaptığın katilliktir. Sen kendi halkını katleden bir sisteme hizmet ediyorsun. Kendini inkara ne denir? O ağızlarından düşürmedikleri Müslümanlıkta bile kendi kendinin inkarı münafıklık değil midir?” dedi.

Mardin’in Savur İlçesi’ne bağlı Pınardere, Yeşilalan ve Sürgücü Beldesi’nde düzenlenen halk toplantılarına katılan Ayna, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’i eleştirdi.

Ayna, Başbakan ve Ak Parti hükümetinin söylemleri nedeniyle, boykot çağrısı yapmalarına bazen gerek kalmadığını öne sürdü. Ayna, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, Hatay Samandağ İlçe başkanlarını öldüren JİTEM elemanını yanına alarak referandum çalışması yürüttüğünü iddia etti.

‘AK PARTİLİ KÜRT MİLLETVEKİLLERİ İSTİFA ETMELİ’

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın katıldığı bir radyo programında söylediği sözlerini eleştiren Ayna, şöyle dedi:

“Başbakan gezmediği televizyon kanalları kalmadı. Bütün televizyon kanallarını geziyor. Önceki gün de bir radyoya katılmış. Orda öyle bir cümle etmiş ki, ben o cümleyi duyduktan sonra yani bırakalım bizim boykot kararımızı, AKP'nin içinde bu kadar vicdan kalmış olan, kendi kimliğine öz benliğine karşı, halkına karşı saygısı kalmış bir Kürt varsa, o partiden istifa etmiş olması lazım. ‘AKP'nin 75 Kürt milletvekili var’ diyorlar. Başbakanın o lafından sonra istifa etmeleri lazım.

Radyo sunucusu Başbakan'a ‘3 Eylül'de Diyarbakır'a gelecek misiniz? Orada herkes sizin ne söyleyeceğinizi merak ediyor. Farklı bir şey söyleyecek misiniz?’ diye soruyor. Başbakan da, ‘Sözümüzden dönmeyiz. Biz Ankara'da ne dediysek Diyarbakır'da da onu söyleriz. Biz Ankara'da ‘tek dil tek millet’ dedik. Resmi dil tektir, Türkçe’dir. Başka dil olmaz, Kürtçeyi zaten cezaevinde konuşuyorlar’ demiş. Aslında bu mesaj Kürtleredir. ‘Kürtçe, Kürtçe derseniz, konuşacağınız yer cezaevidir’ diyor. ‘Kürtçe’yi başka yerde kullanamazsınız’ diyor. ‘Eğer Kürtçe Kürtçe demeye devam ederseniz, cezaevinde serbesttir konuşursunuz’ diyerek, bize cezaevinin yolunu gösteriyor. Bundan sonra ben ‘evet’ demeyi düşünüyorum diyen varsa eğer, bu laftan sonra boykot etmeyecekse eğer, ne kadar Kürt olduğunu ne kadar insan olduğunu düşünmelidir.”

BAKAN EKER'E SERT ELEŞTİRİ

Tarım Bakanı Mehdi Eker'in de Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde, ‘BDP boykotla halkı tehdit ediyor, eşkiyalık yapıyor’ dediğini hatırlatan Ayna, şunları söyledi:
“Sizleri toplayıp ‘sandığa gitmeyin’ diyoruz ya, ‘boykot edin’ dememizi eşkiyalık olarak görüyormuş Mehdi Eker. Peki, bir halkın kimliğini inkar etmek nedir? Bir halkın dilini yok saymak nedir? Eşkiyalık bile onun yanında temiz kalır. Sen bir halkın dilini, kimliğini inkar ediyorsun. Bir halka katliam uyguluyorsun. Bir halkın linç girişimlerine izin veriyorsun, bunu kışkırtıyorsun. Bunun adı nedir? Boykotun adı tehditmiş. Senin yaptığın katilliktir. Bir de utanmadan Kürt halkına bu kimliksizliğin, bu inkarın altına ‘evet’ mührü basmasını istiyorsun. Bu kadar akıl dışı, mantık dışı çağrı olmaz.

Buradan Mehdi Eker'e başka bir soru soracağım. Madem bizim boykot kararımız halka tehdittir. Peki, sen bir Kürt olarak, kendi kimliğini, kendi dilini inkar eden bir siyasi partide milletvekilisin. Sana ne denir? Sormak lazım. Sen kendi halkını katleden bir sisteme hizmet ediyorsun. Kendini inkara ne denir? O ağızlarından düşürmedikleri Müslümanlıkta bile kendi kendinin inkarı münafıklık değil midir? Ben bile artık düşünemiyorum bunların ettiği laflar karşısında. Bu ayaklar altına düşmüş durumdalar, bu kadar yerlerde sürünüyorlar. Bu kadar çıldırmış durumdalar.”

Abdulhaluk BARİK/KIZILTEPE (Mardin), (DHA)

Haberin Devamı