Esra Karayel Ayrılık beni fena çarptı
HABERİ PAYLAŞ

Ayrılık beni fena çarptı

Haberin Devamı

Her cumartesi bu köşede sizinleyim. Arkadaşlarınızla, ailenizle problem yaşıyorsanız, hayattan zevk alamıyorsanız, bazı kişileri affedemiyor ya da unutamıyorsanız, öfkenize yenik düşüyorsanız bana yazın. Sorunlarla birlikte başa çıkalım.

SORU: Bir ay önce beş aydır birlikte olduğum erkek arkadaşımdan ayrıldım. Hafta sonu işi ve ailesi nedeniyle şehir dışına gitmesi beni bu noktaya getirdi. Ben öncelikleri arasına giremedim. Yeni birini bulurum, düzenli bir ilişkim olur diye düşünmüştüm. Öyle de olmadı. Gerçekten sevmişim. Geri adım atmak istemiyorum. Çünkü o düzenini değiştirmeyecek. Hayatıma birini almak da zor geliyor. Bir başına kalmayı ise hiç istemiyorum. Ne olur yol gösterin. RUMUZ: AYRILIK ACISI

CEVAP: Birlikte çözüm üretmeyi denemeyi seçseydin bu satırları yazmak zorunda kalmazdın. Yalnız kalmamak için mi hayatına birini alıyorsun? Yoksa gerçekten sevgiyi yaşamak için mi? Önce buna karar ver. Hayatına uygun birisi olmadıkça hafta sonlarını yalnız geçirmeyesin diye istemediğin bir seçim yapma. Kendine kısa bir mektup yaz, başlığı ‘Kalbime’ olsun. De ki: “Yaşam tarzıma, görüşlerime uygun sevebileceğim biri karşıma çıkıncaya kadar beklemeyi seçiyorum.” Gerçekten sevdiysen konuşmayı ve çözüm üretmeyi seç.

Yine darbe yemekten korkuyorum

SORU: Dost bildiğim arkadaşım dolandırdı. Karım parasız kalınca gerçek yüzünü gösterdi. Babamın gayrimeşru bir çocuğu olduğunu öğrendim. Bunları hep kısa aralıklarla yaşadım. İçim sıkılıyor düşününce. Evliliğim sürmek zorunda olduğu için sürüyor. Maddi durumumu düzeltsem de yaşadıklarımı unutamam. Arkadaşlarıma güvenim kalmadı. Sizi hiç tanımasam da yazmak istedim. Lütfen yol gösterin. RUMUZ: DARBE

CEVAP: Darbenin kendisinden daha kaygı verici olan, darbeye dayanamayacağına dair korkun. Bunu yapma. Bak neler geçirmişsin ve üstesinden gelmişsin. Yaşadıklarının sana ne öğrettiğine bak. Bir kişinin hatasını tüm dostlarına yükleme. Sadece daha tedbirli davranabilirsin. Hayal kırıklığını anlıyorum. Ancak sen doğru oldukça ve dik durdukça, hakkın olan güzellik de hayatına girer. İyilik verdiysen iyilik, sevgi verdiysen sevgi alacaksın. Her gün bunu tekrar et. Çok yakında sıkıntından eser kalmayacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder