Esra Karayel Ayrılık en çok çocukları etkiler
HABERİ PAYLAŞ

Ayrılık en çok çocukları etkiler

Haberin Devamı

Rumuz: Firar İlişki durumu: Evli

Ayrılık en çok çocukları etkiler

Soru: Esra Hanım ben eşimden boşanmak istiyorum. Kararsız kaldığım nokta ise çocuklar. Çalışıyorum kendime bakabilirim ama çocukların ihtiyaçlarını karşılamada zorlanabilirim. Ama evde de huzur yok. Ne yapacağım bilemiyorum.

Cevap:

Sevgili okurum hayatımızı sevgi, huzur içinde yaşamalıyız. Ancak ilişkiler, evlilikler ya da işimizde karşılaştıklarımız bazen dengelerimizi bozabiliyor. Boşanma tüm iletişim çabaları sonuç vermediğinde bütün yollar kapandığında kaçınılmaz. Ancak konu çocuklar olunca sorunları gidermek adında her türlü yolu denediğimizden emin olmalıyız. Sadece maddi ihtiyaçların karşılanması bir çözüm değil. Ayrılık sonrası anne, baba bir şekilde yolunu çiziyor. Ancak çocuk hayata ve en çok sevdiği iki kişiye güveni sarsılmış olarak yoluna devam ediyor. Üstelik ilk başta bütün çocuklar bilinçaltında boşanmadan kendilerini sorumlu tutar. Bu nedenle eşinle olan sorunlarını gözden geçirip bu yönüyle bir kez daha düşünmeni rica ediyorum. Evliliğinle ilgili yaşadığın olumsuzlukları dilersen bana yaz. Birlikte düşünelim.

Rumuz: Gurur İlişki durumu: İlişkisi var

Mesajla sevgi gönderemezsin

Soru: Esra Hanım ben erkek arkadaşımla bir yıldır birlikteyim. İlk kez bu kadar uzun süren bir ilişkim oldu. Ancak geçen hafta büyük bir kavga ettik. Çok açık hatalı olan taraf bendim. Fakat gururum onu aramamı engelliyor. İçim rahat olmasa da onun adım atmasını bekliyorum. Bir haftadır ses yok. Mesaj da atmadı. Aramak yerine mesaj mı atsam? Ne önerirsiniz?

Cevap:

Sevgili okurum ilişkilerde önemli olan doğru iletişimle sağlıklı enerjiler göndermektir. Mesaj yazmada sorun yok ama bu genel konularda olmalı. Böyle bir durumda karşılıklı konuşup göz teması kurmalısın. Yoksa çok sağlıklı bir iletişim olmaz. Korkacağın çekineceğin uzak duracağın bir durum yok. Karşındakine karşı duygularında ne kadar dürüst, samimi ve saygılı olursan ondan da bunu görürsün.

Rumuz: Cimri İlişki durumu: İlişkisi var

Beklentiler ilişkinin şeklini belirler

Soru: Esra Hanım ben altı aydır biriyle çıkıyorum. Maddi durumu, işi gayet iyi. Ben de çalışıyorum. Bana karşı ilgili ve sıcak davranıyor. Ancak özel günlerde bana hediye almıyor. Bir kere bile çiçek almadı. Bu durum beni rahatsız ediyor. Ben ona doğum gününde aldım. Ondan karşılık görmedim. Çok kaba bir davranış bence. Bozulduğumu da belli ettim. Bir yere yemeğe götürdü sadece. Ben çok şey beklemiyorum ama özel günde de hatırlanmak istiyorum.

Cevap:

Sevgili okurum ilişkilerde beklentiler farklılık gösterebilir. Yine aynı şekilde sevgiyi, değeri gösteriş şekli de farklı olabilir. Önemli olan bunlar arasında dengeyi sağlayabilmektir. Erkek arkadaşın doğum gününde seni yemeğe götürmüş ve bunu hediye olarak düşünmüş. Sen ise daha farklı bir doğum günü hayal ettiğin için kırgınlıkla karışık kızgınlık hissediyorsun. Çünkü bu konuda beklentini karşılamadı. Kaba davranış olarak yargılamak yerine bunu tercih etmiyorum diyebilirsin. Seçim senin. Çiçek almak hoşuna gidiyorsa bunu belirt. Ancak çiçek almaması seni sevmediği anlamına gelmez. Ve sevgilinin hoşuna gitmeyen bir davranışı diğer iyi davranışlarını ya da hoşuna giden davranışlarını bir anda silmemeli. Yapman gereken daha samimi ve açık bir şekilde hoşlandıklarını ifade etmen.

6

Sıradaki haber yükleniyor...
holder