Mehmet Coşkundeniz Ayrılık sonrası 10 aşama
HABERİ PAYLAŞ

Ayrılık sonrası 10 aşama

Haberin Devamı

1- KARALAR BAĞLAMA

‘The End’ mesajını attınız, karşı taraf da kabul etti. Şimdi ağlayabilirsiniz. Ağlamak iyidir, sizi rahatlatır. Bu dönemde içinizde biraz pişmanlık vardır, “Acaba düzelir miydi?” soruları vardır falan. Geçin bunları. Düzelseydi zaten bu zamana kadar çoktan düzelirdi. Hadi ağlamaya devam...

2- MERAK ETME

Siz acı çekiyorsunuz da o ne yapıyor? Sizin kadar üzülüyor mu? Yoksa gününü gün mü ediyor? Arasam mı? Beni merak etmiş midir? Yoksa beni hiç sevmedi mi? Aklınızda bin tane soru... Bu soruların yanıtlarını onda bulacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bırakın cevapsız kalsın.

3- SUÇLAMA

İlişkinin bitmesindeki tek suçlu oydu. Size birazcık ilgi gösterse, birazcık sevdiğini söylese sonsuza kadar devam edebilirdiniz. Siz çok fedakarlıkta bulundunuz, o ise gününü gün etti. Başkalarının sözlerinin etkisinde kaldı. Tam olarak böyle olmasa da onu suçlamanız çok normal.

4- ÖFKE

Suçlama yetmez tabii. Bol bol küfür edeceksiniz, öfkenizi kusacaksınız. Bazen mesaj atacaksınız, bazen mail yazacaksınız. Sadece ona değil, ayrılmanıza sebep olduğunu düşündüğünüz herkese öfkenizi abartılı şekilde göstereceksiniz. Hatta kendinize bile kızıp “Aptalım ben aptallllllll” diye bağıracaksınız.

5- GEL-GİT DÖNEMİ

Tam bu sıralarda ondan bir mesaj ya da telefon gelecek. Sizi görmek isteyecek. Dayanamayacak, buluşacaksınız. “Yeniden olur mu?” diye ümitleneceksiniz. Sevişip özlem gidereceksiniz. Bunu birkaç kez tekrarlayacaksınız. Tartacaksınız. Ve fakat hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını anlayacaksınız.

6- KABULLENME

Artık bu işin tamamen bittiğini, ilişkinin noktalandığını anlama aşamasındasınız. Bu aslında bir çeşit ‘yas aşaması’. “Tamam bitti, buraya kadar” diyeceksiniz ve yasınızı tutacaksınız. Biraz daha ağlayacak, biraz daha sürüneceksiniz. Fakat sizi çok çok rahatlattığını fark edeceksiniz.

7- UYANMA

Bir sabah kalkıp hayatın devam ettiğini fark edeceksiniz. Uzun süredir unuttuğunuz gülümseme yeniden yüzünüzde yerini alacak. Günün güzelliğini, içtiğiniz kahvedeki lezzeti fark etmeye başlayacaksınız. “Hayat onsuz da devam ediyormuş” diyeceksiniz ve kendinize hayret edeceksiniz.

8- HAYATA DÖNME

Uzun süredir ihmal ettiğiniz her şeye geri dönebilirsiniz. Dostlarla dışarı çıkmaya, hobilerinize vakit ayırmaya başlayabilirsiniz. Hatta kendinize yeni ilgi alanları bulabilirsiniz. Alışveriş yapıp giyim ve saç tarzınızı değiştirebilirsiniz.

9- GÜVENSİZLİK

Ayrılık sonrası size ilgi gösterenlere daha az güven duymaya başlarsınız. Daha ince eleyip sık dokursunuz. Çünkü bu acıyı bir daha yaşamaya gücünüz yoktur. Tabii ne kadar dikkatli olursanız olun, her ilişkide böyle bir risk vardır. Zaten aşk gelirse kapıya, korunmak ne fayda...

10- YENİ AŞK VAKTİ

Evet, yeniden aşık olacaksınız. Bunun kaçarı yok. Belki de daha şiddetli yaşayacaksınız. Çünkü o heyecanları, aşkın ruhunuzda yarattığı tatmini, kelebeklerin midenizde pırpır etmesini özlemişsinizdir. Merak etmeyin, her aşk böyle bitmez, size acı çektirmez. Öyleyse, mutlu aşklar sizinle

Sıradaki haber yükleniyor...
holder