Cumartesi Postası Ayşe Tolga'nın sığınağı

Ayşe Tolga'nın sığınağı

Paylaş
Ayşe Tolga'nın sığınağı

'Seksenler' dizisinde oynayan Ayşe Tolga, kızı Can Yael ile birlikte üç ay önce taşınmış Çekmeköy'deki evine. Dekorasyonda çiftlik tarzını tercih eden Ayşe Tolga'nın buram buram huzur ve sadelik kokan evi Elle Decoration'da çıktı

Oyuncu Ayşe Tolga’nın evi, Çekmeköy Taşdelen Mevkii’nde. Özel bir site içinde, müstakil. Dört katlı evin kullanım alanı 280 metrekare. Beş odalı. Giriş katta salon, yemek bölümü, mutfak ve misafir tuvaleti var. Üst katta ebeveyn, misafir ve çocuk odası ile ortak banyo. Bodrum katta ise hizmetli odası ve kazan dairesi bulunuyor. Ayşe Tolga dekorasyon işine kimseyi sokmamış, kendisi halletmiş. Ferah, iç açıcı renklerde, fonksiyonel ve konforlu bir ev yapmaya dikkat etmiş. Romantik ama çok da feminen olmayan bir ev istemiş. Bu nedenle bej, kırık beyaz, turkuvaz gibi enerjik, aydınlık renkleri tercih etmiş. Yerden aydınlatma olarak aplik ve abajurları kullanmış. Yemek bölümü hariç; yemek masasının üstüne modern bir lamba kondurmuş. Perde olarak da stor sistemlerini kullanmış.

Haberin Devamı

Zemin parke, neredeyse hiç halı yok. Olan da kilim şeklinde. Evde bolca tablo var. Aile fotoğrafları da çerçeveler içinde belli köşelerde yerini bulmuş. Ayşe Tolga “Hangi tarza bağlı kaldığınızın önemi yok, sizi ifade eden her türlü dekorasyon stilini evinize uyarlayabilirsiniz. Ve unutmayın; çiçekler, objeler, kitaplar gibi küçük detaylar evi yaşanır hale getiriyor.” Evin bahçesi de doğal görünümlü. Kendi halinde, sanki topraktan çıkmış gibi duran bitkiler var. Sade bahçe mobilyaları göz alıyor. Yazın en güzel zamanlarını bu bahçede geçirmiş oyuncu ve bundan da büyük keyif almış. Bahçede özel eğitmeniyle haftada üç gün spor bile yapmış.