Gündem Ayşecik filmi gibi

Ayşecik filmi gibi

Paylaş
Ayşecik filmi gibi

Çizmesinin eskiliğini, babasının işsizliğini, fakirliğini anlattığı video ile gündeme gelen ve reklamda rol almaya hazırlanan Gizem geçmişin 'Ayşecik' filmlerini hatırlattı

SINIFTAN İNTERNETE DÜŞTÜ

Bursa Orhangazi’deki Atatürk İlköğretim Okulu 3/F sınıfında, öğretmen Cemal Aykaç karnelerin dağıtıldığı 22 Ocak’ta kamerayla çekim yaptı. Öğretmenin ‘hatıra olsun’ diye yurt dışındaki kızına yolladığı video görüntüleri internet sitesi Facebook’ta yayınlanınca izlenme rekorları kırdı. Videoda önce sınıf başkanı Havva Mutlu arkadaşlarının ders çalışmamasından yakınıyordu.

>> BAŞKAN KIZLAR BEYAZ'DA - VİDEO

>> BU VİDEOYLA MEŞHUR OLDULAR

Videoda sonra sınıf başkanının yardımcısı Gizem Bera Yüksel babasının işsizliğini ve çizmesinin altının delik olmasını dile getiriyordu. Küçük Gizem “Fakir olduğum için öğretmen beni başkan yapmadı” diye haykırırken gönül tellerini titretiyordu. İki çocuk Kanal D’de ‘Beyaz Show’a da katılınca şöhretin doruğuna çıktı. Gizem fakirliğe olan isyanı nedeniyle şöhret tablosunda arkadaşı Havva’yı geçti.

KÖMÜR VE BOT YOLLADILAR

Gizem’in sesi Türkiye çapında yankılanınca ailesine yardım yağdı. Gizem şöhret olmadan önce evlerinde sadece bir çuval kömür vardı. Şöhretten sonra ise eve kömür yağdı, kömür çuvallarının sayısı 80’e ulaştı. Videoda tabanı delik çizmelerini gösteren küçük Gizem’e hayırseverler 4 çift bot gönderdi. Çok sayıda hayırsever, yoksul aileye yardım etmek için banka hesap numarası istiyor.

SEVİNDİRİCİ VE KEDERLİ

Videodaki konuşmasıyla ailesinin maddi açıdan nefes almasını sağlayan Gizem şimdi reklam filminde oynamaya hazırlanıyor. Gizem’in babası Salih Yüksel “Beyazıt Öztürk ile Acun kızımı reklam filminde oynatacak. Bu, çikolata veya kola reklamı olabilir. Yardımlarla çocuklarım kurtulacak” dedi. Hayırseverlerin ilgisi sevindirici. Bir çocuğun fakirliğe isyanıyla gündeme gelmesi ise üzücü.

SEYİRCİYİ HEP AĞLATTI

Zeynep Değirmencioğlu’nun oynadığı ‘Ayşecik’ çocuk filmleri 1970’li yıllarda seyircinin gözdesiydi. ‘Ayşecik’ filmlerinin oynadığı sinema salonları tıklım tıklım dolardı. Bu filmlerde bazen çocuk yıldız Ömercik de rol alırdı. Fakir kız Ayşecik dramıyla herkesi ağlatırdı. Film ‘mutlu son’la biterdi.

'KALIPLARINA TÜKÜREYİM' LAFINA VALİ ALINMADI

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Gizem’in yer aldığı videoyu çeken öğretmen Cemal Aykaç hakkındaki soruşturması sürüyor. Küçük Gizem, öğretmenin ‘Beyaz Show’a çıkmasına izin vermeyen valilik yetkilileri için televizyonda “Kalıplarına tüküreyim” demişti. Gizem’in bu sözleri çocuk saflığıyla söylediğini belirten Bursa Valisi Şahabettin Harput açıkladı: Çocuğu kullanan öğretmeni kınıyorum. Öğretmen çocuğun durumunu valiliğe bildirmeliydi. Böylece çocuğun onuru kırılmadan yardım yapılırdı. Biz Havva’nın ve Gizem’in tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Gizem istismar edildiğini ileride anlayacak.

Hasan BOZBEY/DHA

2