Gündem Ayşegül Terzi'ye tekme atan adamın tahliyesine itiraz

Ayşegül Terzi'ye tekme atan adamın tahliyesine itiraz

Paylaş
Ayşegül Terzi'ye tekme atan adamın tahliyesine itiraz

Başsavcılık, şort giydiği için otobüste tekmeli saldırıya uğrayan davada flaş bir adım attı. Savcılık, saldırganın tahliye kararına itiraz etti

İstanbul'da hemşire

Dilekçede, "Sanığın üzerine atılı suçların niteliği hakkında varolan delil durumu, atılı suçlara ilişkin hürriyeti bağlayıcı cezaların süresi, tutuklu kaldığı süre ve delillerin tamamen toplanmamış olması hep birlikte değerlendirildiğinde sanık hakkında verilen tahliye kararının kaldırılarak, sanığın atılı suçlardan CMK 100 ve devamı maddeleri uyarınca itirazen tutuklanmasına karar verilmesi talep olunur" denildi.


"OTURUŞU MÜSTEHCENDİ"


Dünkü duruşmada savunma yapan Abdullah Çakıroğlu, epilepsi hastası olduğunu söylemişti

Çakıroğlu, olayla ilgili olarak şöyle konuşmuştu: "Psikolojik rahatsızlığım var. Ege'de bir hocaya gittim ama hangi il olduğunu hatırlamıyorum. Bana ilaçlar verdi. 1.5 yıl iyiydim ama daha sonra rahatsızlığım yine nüksetti. Olay da bu sırada gerçekleşti. Oturuşu müstehcendi. Kendisine doğru oturmasını söyledim. Yüzüyle bana sana ne gibi bir işaret yaptı. Önüme döndüm ama hazmedemedim. İstem dışı bir reflekste bulundum. Yaptığımı doğru bulmuyorum ama bayanın oturuşunu da doğru bulmuyorum."

"CİNLER BANA MUSALLAT OLDU"


Çakıroğlu, Erenköy Ruh ve Sinir hastalıkları Hastanesi'nde iki hafta tedavi gördüğünü belirterek, "İzmit bölgesinde de bir hocaya gittim. Orada beni okudular. Cinler musallat olmuş bana öyle dediler" dedi.


Şortlu hemşireye tekme atan saldırgana tahliye

KORUMA KARARI


Bu arada, Anadolu 19. Aile Mahkemesi hemşire Ayşegül Terzi'nin avukatlarınca şüpheli Abdullah Çakıroğlu hakkında yaptığı koruma talebini kabul etti.

Mahkeme, şüpheli Abdullah Çakıroğlu'nun 6 ay süreyle Terzi'nin konutuna ve iş yerine yaklaşmamasına, iletişim araçlarıyla veya sair surette rahatsız etmemesine ve şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi. Şüpheli Çakıroğlu'nun bulundurulması veya taşınmasına kanunen izin verilen silahları kolluğa teslim etmesine karar veren mahkeme, şüphelinin belirtilen tedbirlere aykırı davranması halinde hakkında 3 günden 10 güne kadar, tedbir kararının gereklerine aykırılığın her tekrarına da toplam süresi 6 ayı geçmemek üzere 15 günden 30 güne kadar zorlama hapsinin uygulanacağını hatırlattı.