Siyaset Erdoğan'ın hedefinde CHP var
Paylaş
Erdoğan'ın hedefinde CHP var

Başbakan Erdoğan, demokratik açılım sürecini eleştiren CHP'ye yüklendi

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, partinin genel merkezinde yapıldı.

Burada, bir konuşma yapan Başbakan ve partinin Gene Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı’nın yaptığı ve tepkilere neden olan “Tabii ki anneler ağlayacak” yorumuna şöyle cevap verdi:

“Statüko devam etsin demek, ölümlere, çatışmalara, yıkıma, haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe ortak olmak demektir. Ne diyorlar; ‘Bırakın anneler ağlasın.’

Bunu demek, vicdansızlıktır. ‘Anneler tabii ki ağlayacak’ demek merhametsizliktir. Ölümleri, katliamları, işkenceyi, masum yavruların mağaralarda boğazlanmasını onaylamak, hatta ve hatta yüceltmek, sevgiden, şefkatten, merhametten nasibini almamaktır, alamamaktır.”

Haberin Devamı

'ÇOCUKLARINIZI EKRANDAN UZAKLAŞTIRIN'

Konuşmasında, demokratik açılımın, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan ön görüşme ve genel görüşmelerine de değinen Başbakan, muhalefet partilerinden CHP ve MHP’nin, bu oturumlar sırasındaki yaklaşımlarını değerlendirirken şunları söyledi:

“CHP ve MHP liderlerinin ve milletvekillerinin kullandığı ifadeleri şöyle alt alta koyup lütfen bakınız. Benim burada o ifadeleri tekrar etmeye terbiyem müsaade etmiyor. Ve buradan, bizi izleyen tüm vatandaşlarıma da samimi bir ricada bulunmak istiyorum;

Lütfen, bu liderler konuşurken, çocuklarınızı, televizyon başından uzaklaştırın, lütfen! Lütfen bu öfkeyi, bu nefreti, bu seviyesiz üslubu görmesinler. Ağza alınmayacak kelimelerin Meclis kürsüsünden pervasızca serdedildiğini lütfen çocuklarımız duymasınlar. Geleceğin nesillerinde, siyasetle ilgili olarak, böyle bir imaj oluşmasın.”

Haberin Devamı