Gündem Az kaldı!

Az kaldı!

Paylaş
Az kaldı!

Sapanca Gölü'ndeki maksimum su yüksekliğine az kaldı

Son 2 yılda yeterli yağış alamadığı için geçen Kasım ayına kadar su çekilmesi ve kuraklıkla gündeme gelen Sapanca Gölü'ndeki su düzeyi son 1 ay içerisinde düşen yağışlarla yükselmeye başladı. Sakarya Büyükşehir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin tesbitlerine göre, göldeki su seviyesi 2 metre yükselerek 31.80 koduna ulaştı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş gazetecilere Sapanca Gölü'ndeki son durumu da değerlendirdi. Keleş, şu anda göl seviyesinin 31.80 metre olduğunu anlatırken "Ay sonuna doğru gölün maksimum yükseklik olan 32.18 seviyelerine çıkacağını tahmin ediyoruz" dedi. Keleş, bölgede etkili olan kar yağışlarının içmesuyu kaynaklarının kalitesini olumlu yönde etkilediğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Bölgemiz yağış almaya devam ediyor. Ülke genelinde olduğu gibi şehrimizde de 'Islak periyot' dediğimiz yağışlı aylar güzel geçiyor. İçme suyu kaynaklarımızın geleceği adına çok büyük önem taşıyan mevsimsel yağışların devam etmesi bizi son derece mutlu ediyor. Yağmur ve kar yağışları ile Sapanca Gölü'ndeki yükseliş sürüyor. Şu anda göl seviyesi 31.80 metrede. Ay sonuna doğru gölün maksimum yükseklik olan 32.18 seviyelerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Göl maksimum seviyeye ulaştığı zaman, gölün su kalitesinin yenilenmesi için Çark Deresi'nin kapakları açılacak."

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)