Derya Özel Az lakırdı bol iletişim
HABERİ PAYLAŞ

Az lakırdı bol iletişim

Kızlarla hikaye türetmece diye bir oyun oynarız. Ben hikayeye başlarım, ortasında Derin devam eder ve sonunu Mavi bağlar.

Bayılıyorlar bu oyuna. Uzm. Psikolog Ayben Ertem çocuklarla doğru iletişim için Terapötik Etkinlikler Serisi kartları hazırlamış.

Şu anda Sorumluluk Takvimi, Duygu Kartları, aile iletişimini destekleyen Az Lakırdı Bol İletişim oyunları gibi 4 oyun mevcut. Bunlardan biri de tıpkı bizim oynadığımız oyun gibi Hikaye Türetmece Kartları.

Diğer kartların hazırlanış amacı ise seçimlerimiz ve sonuçları, bir de tüm ailenin birlikte oynayabileceği soru kartları.

Haberin Devamı

Mesela tüm aile bir aradayken aile üyelerinden biri bir kart seçer ve kartta şu yazar “Annenle ortak 2 özelliğini söyle” ya da “Kendinle ilgili mutsuz olduğun ve değiştirmek istediğin bir özelliğini söyle”.

Ortaya inanılmaz cevaplar çıkıyor. Çocuklara sağlayacakları yararlar; “Beklemeyi, sabretmeyi öğrenmelerine katkı sağlayacak, aile içi iletişimi destekleyecek, öfkenin de bir duygu olduğunu, ancak doğru ifade etmeleri gerektiğini anlayacaklar, endişelerini, kaygılarını nasıl ifade edeceklerini, kendilerini nasıl rahatlatacaklarını öğrenecekler, işitsel ve görsel dikkatlerini, hafıza süreçlerini güçlendirecekler, sözel becerilerini ve kelime haznelerini arttıracaklar ve bir yandan da müthiş eğlenecekler” diyor Uzm. Psk. Ayben Ertem. Biz kartlara bayıldık. Her akşam vazgeçilmezlerimiz arasına girdi bile.

Yaratıcı çocuk için yol haritası

Yaratıcılık sadece sanatta değil, hayatın başka alanlarında da başarının anahtarı. Çocuklarımızdaki yaratıcılık potansiyelini ortaya çıkarmak, teşvik etmek, geliştirmek ise bizim elimizde.

Bu da ancak doğru bir yaklaşımla mümkün. Bu gerçeklerden yola çıkan İstanbul Modern yaratıcı bireyler yetiştirmeyi önemseyen kişisel gelişime açık ebeveynleri pedagog, psikiyatr ve eğitimcilerle bir araya getiriyor.

Çocukların eğitim ortamları, araçları, öğrenme deneyimleri, rol modelleri, alışkanlıkları ve daha birçok konunun ‘yaratıcılık’ açısından ele alınacağı ‘Çocuğu ile Büyüyenler’ veliler için bir kılavuz işlevi görecek.

Haberin Devamı

Eğitim psikoloğu Prof. Dr. Zeynep Kızıltepe’yle ‘Yaratıcı Öğrenme’, 30 Nisan. Eğitim bilimci Prof. Dr. Ayşe Esra Aslan’la ‘Zeka, Yetenek ve Yaratıcı Düşünme’, 7 Mayıs.

Gelişim psikoloğu Prof. Dr. Gül Şendil’le ‘Çocuk Gelişiminde Yaratıcılık Gelişimi’, 14 Mayıs. Yine Prof. Dr. Gül Şendil’le ‘Yaratıcılığın Gelişiminde Anne ve Babanın Rolü’, 4 Haziran.

Seminere kayıt yaptıran velilerin 6-10 yaş aralığındaki çocukları, Genç İstanbul Modern atölyesinden ve sergi turlarından oluşan etkinlik programına ücretsiz olarak katılabilecek.

Detaylı bilgi için; (212) 334 73 34-84 ve egitim@istanbulmodern.org.

Online seminer kaydı için; www.istanbulmodern.org

ETKİNLİK KUŞU

Çocuklar hayal güçlerini kullanarak yarattıkları kahramanlarla kendi çizgi romanlarını oluşturuyorlar.

Böylece kendilerini özgürce çizgi romanlarında ifade etmeleri sağlanıyor, özgüvenleri güçlendirilmiş oluyor. (Konular: Çizgi romanın tanımı, çizgi romanın kısa tarihi, çizgi roman çizim teknikleri, çizgi roman hikâyesi oluşturma, çizgi roman yapımı)

Haberin Devamı

Yaş Grubu: 8-12

Atölye Süresi: 4 Hafta/4 Saat (Her hafta 1 saat)

Eğitmen: Karikatürist Sibel Bozkurt

Katılımcı Sayısı: 4-10 Çocuk Atölyesi

Oba sokak Oba Apt. 2A Cihangir İstanbul

Tel: 0530 104 15 99

MASAL DERYASI

Lara Nur bebeğin bez bırakma macerasını kendi dilinden okumaya ne dersiniz?

Bir bebek neden bezinden vazgeçmek istemez, neler hisseder, hepsi Bir Bez Bırakma Hikayesi kitabında sizleri bekliyor.

Lara Nur Meriç - Gün Yayıncılık

Sıradaki haber yükleniyor...
holder