Spor Azarenka, Madrid ve Roma'da yer almayacak

Azarenka, Madrid ve Roma'da yer almayacak

Paylaş
Azarenka, Madrid ve Roma'da yer almayacak

Belaruslu tenisçi Victoria Azarenka, sezonun ikinci "Grand Slam"i Roland Garros öncesinde, Madrid ve Roma'da düzenlenecek iki önemli turnuvada sakatlığı nedeniyle yer alamayacak.

Belaruslu tenisçi, sezonun ikinci "Grand Slam"i Roland Garros öncesinde, Madrid ve Roma’da düzenlenecek iki önemli turnuvada sakatlığı nedeniyle mücadele edemeyeceğini açıkladı

Sol ayağında sakatlığı bulunan ve son olarak mart ayındaki Indian Wells Tenis Turnuvası’nda mücadele eden Azarenka, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Roma ve Madrid’deki turnuvalara katılamayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Madrid ve Roma’daki turnuvalar, toprak kortta yapılması nedeniyle Roland Garros’a hazırlık niteliği de taşıyor. Kadınlar tenisinin dünya eski bir numaralarından Azarenka, diğer büyük turnuvaların tekler ayağında daha önce Avustralya Açık’ta iki kez zafere ulaşırken, ABD Açık’ta iki defa final oynamayı başardı. Wimbledon’da iki, Roland Garros’ta ise bir kez yarı finale yükselen 24 yaşındaki tenisçi, dünya sıralamasının 4. sırasında bulunuyor.

Madrid’de 3 Mayıs Cumartesi, Roma’da 12 Mayıs Pazartesi günü başlayacak turnuvaların ardından, tenis dünyasının gözleri 25 Mayıs-8 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Roland Garros’a çevrilecek.