Spor Azarenka ve Kvitova yarı finalde

Azarenka ve Kvitova yarı finalde

Paylaş
Azarenka ve Kvitova yarı finalde

Wimbledon Tenis Turnuvasında tek kadınlarda 8 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova ile 4 numaralı seribaşı raketi Victoria Azarenka yarı finale yükseldi

Wimbledon Tenis Turnuvasında tek kadınlarda 8 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova, Bulgar Tsvetana Pironkova’yı 2-1 yenerek yarı finale yükseldi. İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortlarında oynanan maçta, turnuva boyunca rakiplerine hiç set vermeyen Kvitova ve Pironkova karşı karşıya geldi.

İki raket de geçen yıl Wimbledon’da yarı finale çıkma başarısını gösterirken Kvitova tek kadınlarda çeyrek finale yükselen tenisçiler arasında sol elini kullanan tek sporcu olma özelliğini taşıyor.

1. kortta oynanan ve yağmur nedeniyle geç başlayan maçta, ilk sette 3 kez servis kırma başarısını gösteren Çek tenisçi, yarım saat süren birinci seti 6-3 kazandı.

4. turda 5 Wimbledon şampiyonluğu bulunan Amerikalı rakibi Venus Williams’ı eleyen 32 numaralı seribaşı Bulgar Pironkova, tie-break’e giden ikinci seti 7-6 kazanarak setlerde 1-1 eşitliği sağladı ve oyuna ortak oldu.

36 dakika süren son sette iki kez rakibinin servisini kıran 21 yaşındaki Kvitova, seti 6-2, maçı da 2-1 kazanarak daha önce iki kez ilk turda elendiği Wimbledon’da ikinci kez yarı finale adını yazdırdı.

AZARENKA 2-0'LA GEÇTİ

Dünya klasmanında 80. sırada yer alan Avusturyalı Tamira Paszek ile turnuvanın 4 numaralı seribaşı raketi Victoria Azarenka arasında 1. kortta oynanan günün son çeyrek final maçı, 5. dakikasında Paszek oyunlarda 1-0 öndeyken yağmur nedeniyle Merkez Kort’a alındı.

Merkez Kort’ta üst üste 5 oyun alan ve durumu 5-1 yapan 21 yaşındaki Belarus tenisçi Azarenka, 50 dakika süren ve 3 kez servis kırdığı ilk seti 6-3 kazandı.

Daha önce Avustralya Açık, Fransa Açık ve Wimbledon’da toplam 4 kez çeyrek finale çıkan ancak elenen Belarus raket, çeyrek finalde tek kadınlarda en genç tenisçi olan 20 yaşındaki Paszek karşısında ikinci sete hızlı başladı ve üst üste 3 oyun aldı.

Kariyerinde 7 şampiyonluğu bulunan Azarenka, Grand Slam’lerde ilk kez çeyrek finale yükselen Paszek karşısında ikinci seti 6-1, maçı da 2-0 kazanarak yarı finale yükselen son isim oldu. Belarus tenisçi, yarı finalde Çek Kvitova ile karşılaşacak.

Haberin Devamı