Türkiye (Son Dakika) Azerbaycanlı iş adamının öldürülmesine ilişkin detaylar ortaya çıktı

Azerbaycanlı iş adamının öldürülmesine ilişkin detaylar ortaya çıktı

Paylaş
Azerbaycanlı iş adamının öldürülmesine ilişkin detaylar ortaya çıktı

İstanbul Bakırköy’deki ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Etimat (İtimat) İsmayılov’un, 4 milyon dolar değerindeki yüzde 2’lik hisse senedi devrinin olmaması yüzünden öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili gözaltına alınan Gözal Damirov ve şoförünün ise emniyetteki sorgusu sürüyor

Bakırköy Florya’da dün meydana gelen olayda, gazeteci Sevil Nuriyeva’nın eşi olan iş adamı Etimat İsmayılov, ofisine gelen Gözal Damirov tarafından, aralarında yaşanan tartışma sonucu silahla vurularak öldürülmüştü.

Haberin Devamı

Olayın ardından şoförü ile birlikte kaçan Damirov, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından dün saat 01.00 sıralarında Beşiktaş’ta yakalandı. Şubeye götürülerek sorguya alınan zanlıların ifadelerinde cinayetin neden işlendiği de ortaya çıktı.

4 MİLYON DOLARLIK YÜZDE 2 HİSSE YÜZÜNDEN

Edinilen bilgiye göre, Damirov dün İsmayılov’un ofisine gelerek bir şirketin 4 milyon dolar değerindeki yüzde 2’lik hisse devirlerini konuşmaya başladı. Ancak ikili arasında yaşanan tartışma nedeniyle hisse devri yapılmadı. Bunun üzerine Damirov, ofisten ayrılarak evine gitti.

Silahıyla birlikte geri dönen Damirov (üstte), yeniden başlayan tartışmanın üzerine İsmayılov’u silahla vurarak öldürdü. Zanlı ardından araca binerek şoförüyle (altta) birlikte kaçtı. Çalışma başlatan polis, zanlıyı ve şoförünü cinayette kullanılan tabancayla beraber yakaladı.

Haberin Devamı

KATİL ESKİ POLİS MÜDÜRÜ, ÖLEN İSE ESKİ BAKANIN OĞLU

Öte yandan, SSCB döneminde Azerbaycan Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı yapan İlyas İsmayılov’un oğlu olan Etimat İsmayılov’un gazeteci Sevil Nuriyeva’nın da eşi olduğu öğrenildi.

Emekli albay olan Gözal Damirov’un ise 1990’lı yılların başında Azerbaycan’da İl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunduğu, Bakü’de bir buzdolabı fabrikasının yöneticisi olduğu belirtildi.

İHA