Dünya Azerilerin sabrı taşıyor

Azerilerin sabrı taşıyor

Paylaş
Azerilerin sabrı taşıyor

Şehit askerin fotoğraflarını internette yayımlayan Ermenilere öfke büyük. Mansimov: Şehidimizi para karşılığı satarlarsa ben alırım dedi

Palmali Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Mansimov, Ermeni askerleri tarafından çatışmada şehit edilen ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "milli kahraman" ilan ettiği Azeri Uzman Çavuş Mübariz İbrahimov’un ölü bedeninin fotoğraflarının Rus internet sitelerinde yayınlanmasını “insanlık dışı” olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

Azerbaycan ve Uluslararası Kızıl Haç Örgütü'nün baskılarına rağmen Ermenistan'ın “bizde yok’ diyerek şehidin cenazesini geri vermediğini belirten Mansimov, askerin cesedinin fotoğrafları “odnoklassniki.ru” adlı internet sitesinde paylaşıldı. 'Tüm Azerilerin sonu böyle olacak' başlığı ile yayınlanan fotoğraf Ermeni vahşetini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu fotoğraf onları yalanlıyor. Derhal şehidimizi geri versinler. Yok para karşılığı satacaklarsa, şehidimizin cesedini alırım" dedi.

İSMİ GEMİYE VERİLECEK

Mubariz Mansimov, Yalova’daki Beşiktaş Tersanesi’nde yapımı devam eden ve Ekim’in ilk haftası suya inecek olan gemiye de Şehit Uzman Çavuş Mübariz İbrahimov’un ismini vereceklerini belirterek, “Şehit askerimizin ailesine de her türlü desteği vereceğiz. Onların yanında olacağız” dedi.

Haberin Devamı

ERMENİLER SERVİS ETTİ

İnternetteki fotoğrafları Ermeni Ordusu'nun servis ettiğini belirten Mansimov, şunları söyledi:
“Bizim İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı'nın tespitine göre vurulan kardeşimizin cesedini alıp başka bir yerde bu fotoğrafları çekmişler. Bu fotoğrafı Ermeni Ordusu servis etmiş. Bu doğru bir şey değil. Azerbaycan halkının sabrıyla oynamasınlar. Bu gün şehit düşeli 55 gün oldu. Cenazesini vermiyorlar. Bütün Azerbaycan ve Türk halkı hatta bütün dünya bunu protesto ediyor. Ermeni faşistleri şehidin elleri bağlı fotoğraf ile yerde vurulmuş haldeki fotoğrafını koyup dalga geçiyorlar. Dünyanın neresine giderseniz gidin, savaş olabilir ama insanlık ve insan hakları denilen bir şey var. Tüm Azerbaycan halkı ve ailesi cesedi bekliyor. Vatan uğrunda şehit düşen adam, vatanında toprağa verilmeyi hak ediyor. Bir an önce askerimizin cesedini vermeleri lazım. Ermeniler, Azerbaycan halkının sabrıyla oynuyor. Şerefli Azerbaycan halkı, dostluk, komşuluk ve misafirperverliğiyle bilinir ama gerektiğinde de savaşmayı çok iyi bilir. Azerbaycan halkı ayaklanırsa, Ermenilerin binlerce böyle şehitleri olur. Bu olay buralara kadar gelmemeli. Savaşta şehit olan asker hangi taraftan olduğuna bakılmadan ülkesine verilir. Ermeniler bana göre faşist ve teröristtir. Aksi halde ölen bir askeri tutmaz, geri verirler. Bu onların iç yüzünü ortaya koydu. Tamamen terörist olduklarını gösterdiler. Nasıl Azerbaycan ve Türk dünyasına kin beslediğini gösteriyor. Adam ölmüş daha ne yapacaksınız.”

Haberin Devamı

DOLAPTAN ÜNİFORMAMI ÇIKARIRIM

Azerbaycan devletinin kanunlar çerçevesinde her türlü girişimi sürdürdüğünü belirten Mubariz Mansimov, “Yok satacaklarsa cesedi alırım ben. Bu çok kötü laflar ama Ermeniler'den böyle bir şey de bekliyorum. Bütün dünya cesedin Ermeniler'de olduğunu biliyor. Ne kadar zaman daha ellerinde tutacaklar. Cesedin üzerinde oynayan Ermeni faşistlerin hepsi umarım Allah'tan cezalarını bulurlar. Diğer taraftan da bu artık barış yoluyla çözülmeyecek. Bir gün sabır taşacak. Her şeyin bir sınırı var. Ben kendi adıma, eski bir asker olarak, dolabımdan üniformamı çıkarıp giyip ben de o savaşa katılırım” diye konuştu.

45 ERMENİ ASKERİ ÖLDÜRDÜ

Palmali Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Nebioğlu da Uzman Çavuş Mübariz İbrahimov'un 45 Ermeni askerini öldürdüğünü ve bu nedenle Ermeni Ordusu'ndan iki generalin görevden alındığını iddia etti.

Mustafa KÜÇÜK/İSTANBUL,(DHA)

Haberin Devamı