Spor Azerilerle kavga maçı iptal ettirdi

Azerilerle kavga maçı iptal ettirdi

Paylaş
Azerilerle kavga maçı iptal ettirdi

Türkiye Rugby Milli Takımı ve Azerbaycan Milli Takımı arasında oynanan maçta kavga çıktı

Azeri oyuncuların tribünlere çıkarak seyircilere saldırdığı maçta bazı oyuncular yaralanırken, hakem Türk Milli Takımı'nın 53-3 önde olduğu maçı iptal etti.
Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Kazım Gül Stadyumu'nda oynanan Avrupa Uluslar Kupası 3'üncü Grup maçında Türkiye Rugby Milli Takımı ve Azerbaycan Milli Takımı karşılaştı. İrlandalı teknik direktör Niall Doherty yönetimindeki Türkiye Rugby Milli Takımı, maçın ilk yarısını 39-3 önde tamamladı. İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan Türkiye, 65'inci dakikada skoru 53-3 yaptı.

Haberin Devamı

66'ncı dakikada 2 takım oyuncuları birbirine sert müdahale etti. Zaman zaman gerginliğin tırmandığı maçta bir anda oyuncular kavga etmeye başladı. Daha sonra tribündeki izleyicilerin de kavgaya sözlü olarak karışması üzerine bazı Azeri oyuncular seyircilere tepki gösterdi.

Tribünlere çıkan Azeri oyuncular, seyircilere de saldırdı. Sinirlerine hakim olamayan Azeri oyuncuları arkadaşları güçlükle sakinleştirdi. Tribünün önüne gelen bir Azeri oyuncu ise eliyle protokol önün deki panoya vurdu. Bu olayların ardından hakem maçı iptal ettiğini belirtti. Her iki takımdan bazı oyuncuların hafif şekilde yaraladığı kavga, diğer sporcuların müdahalesiyle sona erdi.

DOHERTY: "BENİM OYUNCULARIM DİSİPLİNLİDİR"

Türkiye Rugby Milli Takımı Teknik Direktörü Niall Doherty, yaşanan olaylardan sonra yaptığı açıklamada, daha önce böyle bir gerginlik görmediğini kaydetti. Olayları 'delice' diye nitelendiren Doherty, "Azerbaycan takımının çok fazla rugby oynamakla ilgilendiklerini düşünmüyorum. Benim oyuncularım disiplinli davrandı. Oyuncularımla gurur duyuyorum" dedi.

Haberin Devamı

Oynanan oyundan memnun olduğunu ve oyuncularını kutladığını da belirten Doherty, "Genç oyuncularla başarılı bir takım olduk. Geleceğimiz çok parlak. Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Almanya, Fransa'dan Türk kökenli oyuncularımız var. Başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.

DHA