Gündem Azınlık gazeteleri resmi ilan alabilecek

Azınlık gazeteleri resmi ilan alabilecek

Paylaş
Azınlık gazeteleri resmi ilan alabilecek

Lozan Barış Antlaşması uyarınca “azınlık” statüsünde sayılan cemaat mensupları tarafından yayınlanan gazeteler, yazılı talepte bulunmaları halinde resmi reklam yayımlayabilecek

Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanun Uyarınca Yayınlanacak İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Mevkuteler Hakkındaki Genel Kurul Kararı'nın bazı maddelerinin değiştirilmesine dair Genel Kurul Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberin Devamı

Buna göre, kurum vasıtasıyla yayınlanacak ilanen tebligatların elektronik ortamda yayınına ilişkin iş ve işlemler, Kurum Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek. Gazete devirlerinde yayınlama hakkının devam edebilmesi için devir alınan gazetenin vergi ve sigorta prim borcunun olmaması şartı aranacak.

Lozan Barış Antlaşması uyarınca “azınlık” statüsünde sayılan cemaat mensupları tarafından yayınlanan gazeteler, yazılı talepte bulunmaları halinde resmi reklam yayımlayabilecek.

Kurul Kararının gazetelerin kadrolarına ilişkin maddesinde “Gazeteler, gazete yayınından beklenen amacı gerçekleştirebilecek sayıda kadro ve bu kadrolarda, fikir işçilerine ilişkin çalışma ve sosyal güvenlik mevzuatına uygun olarak kendileri ile yazılı sözleşmeler yapılıp tam gün ve tam ay üzerinden ücretleri ödenen, sigorta primleri ile vergilerinin tahakkukları yaptırılmış fiilen çalışan fikir işçileri bulundurmak zorundadır” şeklinde yeniden düzenlendi. Böylece daha önce, “sigorta primleri ile vergileri ödenmiş veya üç ay içinde ödenmek şartıyla tahakkukları yaptırılmış” şeklinde düzenlenen ifade, “sigorta primleri ile vergilerinin tahakkukları yaptırılmış” olarak değiştirildi.

Haberin Devamı

Gazetelerin, çalıştırmak zorunda olduğu fikir işçilerine ilişkin asgari kadrolar hakkındaki maddeye “Asgari kadroda istihdam edilenlerden biri, görev yaptığı gazetenin internet sitesinde editörlük de yapabilir” ifadesi eklendi.

Kararla, gazetelerin aylık resmi ilan kontenjanının hesaplanmasına ilişkin madde de yeniden düzenlendi. Kurul kararının bazı maddeleri bugün, bazı maddeleri 1 Mart 2012'de ve bazı maddeleri ise 1 Nisan 2012'de yürürlüğe girecek.

AA