Magazin Aziz Nesin haklı

Aziz Nesin haklı

Paylaş
Aziz Nesin haklı

“Türk milletinin yüzde 60'ı aptaldır” sözüne atıfta bulunan Fatih Erkoç, “Aziz Nesin abim bu milleti çok iyi tanımış” diyerek körü körüne particiliği eleştirdi

12 Eylül’de yapılacak referandum hakkında vatandaşların zıt fikirlerde olmasından dolayı şaşkınlık içinde olduğunu belirten Fatih Erkoç, “Türk Milletinin yüzde 60’ı aptaldır” diyen Aziz Nesin’e atıfta bulunarak “Bence bunun en büyük nedeni çağdaşlaşamamak. Bu zıtlığı görünce Aziz Nesin’in söylemleri aklıma geliyor. Umarım referandumdan ülkemiz için en hayırlı sonuç çıkar” dedi.

Haberin Devamı

12 Eylül’de çalıştığı için oy kullanamayacağını söyleyen Erkoç, “Her millet hak ettiği seviyede yönetilir. İnsanlar bilgili ve bilinçli olmalıdır. Olmasını bilirse çağdaş bir biçimde yaşarlar. Mesela bizim milletimize bakıyorum, televizyon haberlerinden kendisine mikrofon uzatanların karşısında bilgisizce cevaplar veriyorlar” ifadesini kullandı.

ONUN HER SÖYLEDiĞi DOĞRU ÇIKIYOR

Erkoç şunları söyledi: “Biri ‘evet’ diyor, onu destekliyorlar. Ama ne olduğunu bilmeden biri ‘hayır’ diyor, meydanlar yıkılıyor. Kimse hiçbir şeyi incelemiyor. Körü körüne babadan miras kalmışçasına parti tutmak, ona inanmak, neden evet, neden hayır diye soran yok. O ne derse doğru. Böyle milletler işte böyle yönetilirler. Bu manzaraya baktıkça aklıma Aziz Nesin’in dedikleri geliyor. Dediklerine çok büyük ölçüde katılıyorum. Aziz Nesin abim bu milleti çok iyi tanımış. Bana göre her söylediği doğru çıkıyor.”

Haberin Devamı