Spor Aziz Yıldırım'dan 14 sayfalık savunma

Aziz Yıldırım'dan 14 sayfalık savunma

Paylaş
Aziz Yıldırım'dan 14 sayfalık savunma

Açıklamaları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın gönderdiği 14 sayfalık savunmasının detayları ortaya çıktı. Savunma metni hem PFDK'ya hem de Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri'ne gönderildi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Süper Lig'deki Adanaspor maçı sonrası yaptığı açıklamalar futbol gündemine bomba gibi düştü. Başta MHK Başkanı Yusuf Namoğlu olmak üzere Futbol Federasyonu'ndan bir çok kişi ve kurula ağır eleştiriler yağdıran Yıldırım, "Şu anda Türk futbolunda hakem terörü var. Ben buradan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, sporla ilgili olan herkese sesleniyorum. Bu işin temizlenmesi lazım" ifadesini kullanmıştı.

Geçtiğimiz hafta kulübün resmi internet sitesinden Yusuf Namoğlu hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevkedilen Yıldırım, yaptığı savunmayı hem PFDK'ye hem de Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri'ne gönderdi.

DİĞER KULÜP BAŞKANLARININ SÖZLERİ ÖRNEK GÖSTERİLDİ



Aziz Yıldırım'ın vekili avukat Abdurrahim Erol imzasıyla gönderilen savunma dilekçesinde, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve Galatasaray'ın eski yöneticisi Ali Dürüst'ün geçmiş dönemlerde MHK ve Futbol Federasyonu aleyhindeki konuşmalarından örnekler vererek, bu isimlerin cezaalmadığını hatırlattı ve, "Fenerbahçe Futbol A.Ş. ve Aziz Yıldırım hakkında ceza tayinine yer olmadığına karar verilmesini arz ve talep ederim" ifadesi kullanıldı.


Fenerbahçe Kulübü'nün resmi sitesinde yer alan savunmada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 'ifade özgürlüğüne dair' görüşleri de yer aldı.


SAVUNMA METNİNDEN BAZI BÖLÜMLER ŞÖYLE:







Haberin Devamı