Spor Aziz Yıldırım 'gizliliği ihlal'den mahkemede

Aziz Yıldırım 'gizliliği ihlal'den mahkemede

Paylaş
Aziz Yıldırım 'gizliliği ihlal'den mahkemede

Fenerbahçe Kulübü Başkanı'nın da aralarında bulunduğu 7 kişinin ''gizli kalması gereken bilgileri temin ettikleri'' iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kendisiyle birlikte 6 sanığın TCK'nın 334. maddesinde düzenlenen ''açıklanması yasaklanan ve nitelik bakımından gizli kalması gereken bilgileri temin ettikleri'' suçlamasının yöneltildiği davada konuştu.

Haberin Devamı

Duruşmaya, sanıklar Aziz Yıldırım, Kemal Atilla Şensoy, Celalettin Erkal, Zafer Yoldaş ve Atilla Özdemir ile sanık avukatları katıldı.

Herhangi bir askeri silah ihalesiyle ilgisi olmadığını belirten Aziz Yıldırım, ''Dolayısıyla bu konudaki herhangi bir belgeyle de ilgim olmamıştır'' dedi.

Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin ''gizli kalması gereken bilgileri temin ettikleri'' iddiasıyla yargılanmalarına Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Sanık Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Başkanı seçilmeden önce ticari hayatta daha aktif olduğunu belirterek, şirketleri aracılığıyla genelde askeriyenin bina tipi ihalelerine girdiğini söyledi.

Yıldırım, 1998 yılında kulüp başkanı seçildikten sonra ticari hayattan bir nevi çekildiğini kaydederek, daha ziyade müdürleri aracılığıyla bu işlerin içinde olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Türk Telekomdan, Milli Savunma Bakanlığını ilgilendiren TAFİKS isimli ihaleyi 1996'da aldığını hatırlatan Yıldırım, esas meşguliyetinin de bu ihalenin edimini yerine getirmeye yönelik olduğunu kaydetti.

"ASKERİ SİLAH İHALESİYLE İLGİM YOK"

Yıldırım, ''Sonuç itibariyle herhangi bir askeri silah ihalesiyle ilgim olmamıştır. Dolayısıyla bu konudaki herhangi bir belgeyle de ilgim olmamıştır'' diye konuştu.

"YASAL PARA TRANSFERİ YAPTIM"

İddianamede geçen belgeleri görmediğini ve yasak bilgileri temin etme suçlamasını kabul etmediğini belirten Yıldırım, ''Celalettin Erkal ile Amerika'nın Kuzey Irak'a yerleşmesinin ardından tanıştım. O Amerikalıların yemek ihaleleri ile ilgilendiğini söyledi ve bana bir nevi ortaklık teklif etti. Bu konuda bazı araştırmalar yaptı. Ben de bu araştırmalar için kendisine yasal olarak para transferi yaptım. Ticari faaliyetlerimde herhangi bir yasa dışılık da bulunmamaktadır'' dedi.

SUÇLAMAYı KABUL ETMEDİ

Suriyeli bir kısım iş adamının, Türkiye'de imal edilen bir askeri mermi ile ilgilendiklerini söylemesi üzerine, bu işlerde tecrübeli olduğunu düşündüğü için Erkal ile görüştüğünü hatırlatan Yıldırım, Erkal'dan bir kısım bilgiyi faksla istediğini, aralarındaki bir kısım telefon görüşmesinin de bu konuya yönelik olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Yıldırım, hakkında iddia edilen hiçbir suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

"ROKETSAN'A GÖTÜRDÜM"

Aziz Yıldırım, bir soru üzerine, ''Yaptığım telefon görüşmesinde Suriyeli iş adamlarının ilgilendiği top mermileri ile ilgili Celalettin Erkal'da var olan katalogdan ilgili bölümleri göndermesini istemiştim. Ayrıca, Suriyeli iş adamlarını esas itibariyle bu işi yapan Roketsan'a götürdüm. Suriyeli iş adamları bir iş yapacaklarsa benimle değil Roketsan ile yapmaları gerekirdi. Zaten bu işten vazgeçtiklerini sonradan duydum'' diye yanıt verdi.

DİĞER SANIKLAR

Kara Kuvvetleri Komutanlığından kara pilot binbaşı olarak emekli olan sanık Atilla Özdemir ise şu anda TAİ'de uçuş sistemleri müdürü olarak görev yaptığını söyledi.

Sanık Celalettin Erkal'la meslektaşı ve harp okulundan dönem arkadaşı olması nedeniyle tanıştıklarını belirten Özdemir, Erkal'ın şirketinin bulunduğu adresin aynı zamanda 81'liler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin bürosu olarak kullanıldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Dernek faaliyetleri çerçevesinde Erkal'ın şirketinin bulunduğu büroya gittiğini ifade eden Özdemir, büroya gitmesinde başka hiçbir amacı olmadığını savundu.

İddia edilen askeri belgelerle de ilgisi olmadığını ileri süren Özdemir, Erkal'ın bürosundaki herhangi bir bilgisayarı kullanmadığını, dolayısıyla herhangi bir belgeyi bilgisayarda görmediğini ifade etti.

Savunması alınan sanıkların duruşmalardan vareste tutulmalarına karar veren mahkeme, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

(A.A.)