Spor Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu basın toplantısı düzenledi

Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu basın toplantısı düzenledi

Paylaş
Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu basın toplantısı düzenledi

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ve olaylar nedeniyle yarıda kalan derbi maçın ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu basın toplantısı düzenledi.

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Sarı-Lacivertliler'in geçtiğimiz hafta Beşiktaş'la oynadığı kupa maçında çıkan olaylarla ilgili konuşuyor.

Fenerbahçe'nin düzenlediği basın toplantısı derbi maçta yaşanan olaylarla ilgili video yayınladı.

AZİZ YILDIRIM:


Başlangıçtaki görüntü çok önemli. Tolga'ya durduk yere küfür edildiği iddia edildi. Olay tamamen Tolga Zengin'in bir taraftar ile Oğuzhan Özyakup bu hareketlerin başlaması için teşvik ediyor. Bu görüntü çok açık bir görüntü... Emniyet ve TFF'ye bu görüntüler gönderildi. Bazı basın mensupları bunların yalan olduğunu belirtiyor.

Şenol Güneş'le iligi şunları söylemek istiyorum. Otto Baric'e Türk medyası her türlü suçlamayı o zaman yaptı. Şenol Güneş eleştirilince hemen hoca "yandım Allah" imajı çizmiştir. Şenoö Güneş herkesi kandırmıştır. Ama o bu yolu seçmedi. Eğer kendisinin dediği gibi filozof olduğunu iddia ediyorsa ama maçı oynanması için gerekeni yapmalıydı. Şenol Güneş, Tolga Zengin ve Mustafa Pektemek Trabzonludur. Artık Tabzonspor ve Fenerbahçe arasından çıkın. Seyirciyi tahrik ediyorsun. Bu olayları tasvip etmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanının dediği gibi bu olaylarda kumpas vardır. Passolig'den Beşiktaş maçından çok sayıda Passo alınmıştır. Burada kumpas olduğunu düşünüyoruz.

Şenol Güneş oyuncu gırtlağını sıkar, küfreder, hakeme söver kimse bir şey demez. Ama söz konusu Fenerbahçe olunca "ilkleri Fenerbahçe'ye uygulayacağız". Trabzon'da otobüs kurşunlandı. Faili bize göre belli. Ama bugüne kadar aydınlanması için Türk kamuoyu ne yapmıştır? Basın neden yazmaz? Fenerbahçe olunca kimse sesini çıkarmaz.

"BEŞİKTAŞ CEZASINI ÇEKMELİDİR"


Devre arasında Hasan Çetinkaya'yı aradım. Git hakemle konuş, maçı tatil etmek zorunda kalır. Biraz dirayetli olsun. Mete Kalkavan "birinin başına bir şey gelirse maçı oynatmam" diyor. Daha önceki örneklerde böyle yapılıyor muydu? Her maçta polisin önlem almasını istiyorsunuz. Bizim maçta neden istemiyor. Hakem neden temsilciye kalkanlı polis talimatı vermiyor? Neden o zaman Ertuğrul'un kafası yarıldığında maçı direkt tatil etmedin? O zaman Otto Baric'in hadisesinde Fenerbahçe hangi cezayı çektiyse, Beşiktaş'ta aynı cezayı çekmelidir.

Kural ne diyor: Sahayı terk eden hükmen yenik sayılır. Bizim tek isteğimiz kuralların uygulanmasıdır.

"TOLGA ZENGİN'E DAHA AÇACAĞIZ"

Şekip Mosturoğlu:


Şenol Güneş'in kafasına bir şey atıldı deniyor, Mete Kalkavan'dan izin alındığı söylendi bunların hangisi bu maçta var. Sahayı izinsiz terk ettiler. Dün Sayın Aykut Kocaman bence iyi davranmış ve müsabakanın Otto Bariç örnek olarak alınacaksa Beşiktaş sahadan çekilmiştir ve hükmen mağlup olması gerekmektedir.

Kumpas devam ediyor. 24 Haziran Seçimleri'nden dolayı FETÖ iş başında. Statlara dikkat etmeliyiz. Zarar Türkiye'nindir. Masada alınan skora değil, sahada alınan sonuca razıyız. Maçın devam etmesi değil, kurallar gereği Fenerbahçe lehine hükmen sonuçlanması gerekiyor.

Tolga Zengin'in annesi vefat ettiğinde bu tribün Tolga Zengin'e geçmiş olsun diye tezahürat etmişti. Tolga Zengin'i uğradığımız maddi kayıplardan ötürü dava edeceğiz. Bu meselenin sebebi Tolga Zengin'dir.

RAPORLAR ARASINDA TUTARSIZLIK VAR


Mete Kalkavan, beşiktaş'ın sahadan çekildiğini görüyor. Gökhan Gönül de bunun farkında... Görüntüler çok açık. Mete Kalkavan daha sonra çekilme olgusunu değiştiriyor. Görüntülerde birçok Beşiktaşlı oyuncu var ama PFDK'ya sevk edilmediler. Bir tek Tolga Zengin sevk edildi, o da tüneldeki olaydan dolayı...

Bizim birinci tezimiz Beşiktaş'ın hükmen mağlup edilmesi gerektiğidir çünkü sahadan çekilmişlerdir.

Müsabakayı 57. dakikada tatil ediyor Mete Kalkavan... Ama o dakikada müsabaka güvenliğinin maçın devam etmesi için elverişli olduğunu kabul ediyor ama raporuna tatil sebebini "rakip takımın teknik direktörüne isabet eden yabancı madde" olarak gösteriyor. Ama sahada bunun tersini yapıyor.

Mete Kalkavan, Şenol Güneş'in yaralandığını nereden tespit ediyor? Misafir takım teknik direktörünün başıan dikiş atıldığını, temsilci Vahap Şimşek'ten öğreniyor. Ama vahap Şimşek'in raporunda bu yok. Ayrıca Vahap Şimşek bu olayları Mete Kalkavan'a da bildirmemiş. Vahap Şimşek, Şenol Güneş'in başına dikiş atıldığını da, Güneş'in ambulansla hastaneye kaldırıldığını da görmemiş. Bunları raporuna yazmamış.

MARDİN 47 SPOR VE ARSİNSPOR ÖRNEĞİ


Daha önce TFF'nin benzer olayların çıktığı Mardin 47 Spor ve Arsinspor arasında oynan maçı oynatmıştır. Bu müsabakada hakem hem görsel olarak futbolcunun yaralandğını görüyor hem de 112 Acil doktoruyla görüşüp tarafsızlık ve eşitlik ilkelerine göre maçı tatil ediyor. Ama Mete Kalkavan ne Şenol Güneş'in yaralandığını görmüş ne de sağlık durumu ile ilgili bilgi almıştır.

UEFA'nın bu konuyu soruşturduğu ve TFF'nin vereceği karara göre soruşturma başlatacağı yazılıp çizilmiştir. UEFA sopası artık korkutucu değildir. Bu tip haberlerin yapılması kimseye fayda vermeyecektir.

Sayın Şenol Güneş çok da 'filozofik' bir tavırda olmadığı daha önceki örneklerden açıkça görülüyor. (Şenol Güneş'in küfür ettiği videolar izletiliyor.) Şenol Güneş, kamuoyunu kandırabilir ama bizi kandıramaz.

Şenol Güneş maçtan sonra TFF'den alacaklarına dair açıklamalar yaptı. Bunu 3 Temmuz sürecinde de yapmıştı. O zaman tutsak olduğumuz için cevap verme fırsatım olmamıştı. Şimdi cevap vereceğim.

Noterden 3 defa evrak değiştirdiğimi söylüyor. Benim nasıl bir gücüm varmış açıklasın. Eğer açıklarsa ona göre hukuki haklarımı kullanacağım.

Hatılarsınız 2000 yılında Türkiye'de zor günler vardır. Digiturk, döviz olarak maaş verdiği çalışanlarına sabit kur programı uyguladı. 'Paraya değer vermeyen, 4 aylık alacağını TFF'de bırakan hocam!' TFF'den alacak farkını talep etti, Tahkim Kurulu reddetti...

Hem usulü açıdan hem de hakem raporu doğrultusunda karar verilecektir. Başkan çok net açıkladı. Beşiktaş'ın tezi olabilir. Bizim tezimiz raporlara göre hükmen mağlup olmamız söz konusu olamaz.

Kumpas sözünü sadece biz kullanmış olsak, anlarım. Devletin en yetkili ismi 'Kumpas' dedi. Futbol Türkiye'nin fay hattıdır. Terör örgütleri tribünleri kullanıyor. Sadece bu olayı tribün olayı olarak görmeyelim.















Haberin Devamı